mandag den 10. juni 2013

Halvårsrapport

Klokken har slået juni, og det er blevet tid til at opsummere en smule på det forgangne halvår og kigge en smule frem. 

Fra i dag går Stovt over til sommertempo, og frem til starten af september vil opdateringsfrekvensen blive droslet ned fra de nuværende daglige opdateringer til en enkelt eller to om ugen. 

Stovt har oplevet lutter medvind det sidste halve års tid. Det er svært ikke at lade sig begejstre over den imødekommenhed jeg har mødt, når jeg har bedt om interviews, bidrag til poesibogen eller stillet spørgsmål for at få fakta på plads. Den samme begejstring rammer mig, når jeg får positive tilkendegivelser fra de folk, der vælger at bruge tid på at læse de tanker jeg gør mig om de øl jeg støder på min vej. 

Antallet af læsere er gået støt og roligt fremad. På en gennemsnitlig dag bliver Stovt i dag ramt af 30-40 individuelle besøg, i weekenden lidt mindre og i forbindelse med interviews, artikler og andre længere stykker en hel del mere. Samtidigt nærmer Stovts Facebookprofil så småt 100 synes god om-tilkendegivelser, der var mit mål da jeg oprettede profilen omkring årsskiftet. 

Stovt kommer naturligvis til at holde fast i sit fokus på det sorte øl, men jeg vil her i sommermånederne ikke garantere, at en ny anmeldelse af sort øl starter hver uge, som det ellers har været kutyme. Foreløbig er det eneste fastlagte sommertema en tur gennem Ugly Ducks sortimentliste. 

Jeg forsøger at bevare en tilgang til øl, der er blottet for alt for megen teknik og nørderi. I stedet prøver jeg at bruge et ordvalg, der kan forstås af de fleste. Når det er sagt, ville jeg da stadig ønske at jeg var mere velbevandret i øllets produktion og i højere grad kunne tale med når fagtermerne kom på bordet. Så skulle der være et bryggeri derude, der kunne have lyst til at få mig i en endagspraktik som spørgende flue på væggen, hører jeg da gerne fra jer. 

Der er flere idéer på tegnebrættet til artikler jeg gerne vil skrive, der er en kende anderledes end de artikler, der normalt optræder på Stovt. Idéerne er udsprunget i takt med, at jeg har talt med folk og efterfølgende har gjort mig tanker om den danske ølbranche, og hvordan man gør tingene her. Der er ting jeg ikke forstår hvorfor man gør som man gør, men omvendt ikke er helt sikker på om der er behov for at man gør anderledes. 

Der er også stadig folk derude som jeg håber, vil lade sig interviewe af mig, der står en masse øl i skabet, der skal anmeldes, der er stadig ølindkøbsmuligheder, der ikke er anmeldt, og så længe der kommer nye øl på markedet og nye idéer på bordet, vil der være emner nok at gribe fat i, der forsat kan sikre nyt materiale på Stovt. 

Hvis du som læser har kommentarer, forslag eller ønsker til forandringer, nye tiltag eller andet, så er du naturligvis mere end velkommen til at sende mig en mail. 

Tak fordi du læser med, det håber jeg du vil blive ved med. 

God sommer 

Martin Petersen 
Stovt.dk