tirsdag den 4. juni 2013

Poesibogen: Christian Andersen

Christian Andersen er journalist og kommunikationskonsulent. Han har bl.a. været konsulent for Bryggeriforeningen og Indslev Bryggeri. De fleste kender ham nok for ølbloggen Durst, der hører hjemme på Jyllands-Postens hjemmeside. Christian har skrevet om øl for Jyllands-Posten siden 2007.

Yndlingsøl? 
Jeg har mange. En bred smag. Heldigvis. En kölsch fra Päffgen, en saison fra Brasserie de Cazeau, en strong ale fra Broughton, "Edelstoff" fra Augustiner, "Hibernation Ale" fra Great Divide. Give it to me! Men lad gå: Bon Voeux, fra Brasseri Dupont. Selv kalder bryggeriet øllen for en saison triple, og det er meget præcist. Tør og svulstig, elegant og festlig. En kompakt styret kompleksitet af det søde og bitre. Et væld af florale gæraromaer. 
En cool havefest. 

Yndlingsøltype? 
Duke Ellington sagde at han kunne lide al slags musik.... bare det var godt. Jeg har det på samme måde med øl. Men. Med pistolen for panden: Friske, lyse lagerøl, gerne serveret hos Brauerei Griess i Geisfeld, otte km øst for Bamberg. 

Største/bedste øloplevelse? 
Min første trappist. Nærmest en pilgrimsrejse på det tidspunkt for snart mange år siden. En Rochefort 10 på plænen foran The White Horse, Parsons Green i Fulham i London. Med ketchup udover mit suit, fordi gentleman'en ved nabobordet ikke kunne styre flasken. 

Hvor køber du dine øl? 
Helst i et Getränkemarkt i Bayern. Men det kan af gode grunde være svært at få til at gå op i en højere enhed i hverdagen. Ellers: De gode ølhandler i København som fx Barley Wine, Høkeren, Mikkeller, Kioskhi, Belgisk Bryg og Vinbørsen 

Hvad er det øl kan siden det er så godt? 
Øl rummer en ursødme så stærk som babyens første tår fra mors bryst. Øl giver dig en grundfølelse af tryghed, nærhed, samhørighed. Øl er - fordi det er så rent og enkelt og bæredygtigt - et helle i et moderne liv med evig omskiftelighed og med rigeligt med fælder, som kan få dig til at forlade det autentiske liv.