fredag den 4. oktober 2013

Minitest: Hoppy Time 4 + 8, Det Lille Bryggeri

Hoppy Time, Det Lille Bryggeri
Jeg har fundet Hoppy Time 4 + 8 frem fra skabet, og de er uhyggeligt tæt på at ryge for mindst holdbar til datoen, så det er nu, hvis de skal drikkes, mens der stadig er et minimum af liv tilbage i dem.

Historien kort, så er Hoppy Time en serie på tre øl, lavet med den samme mængde råvarer, men kogt i henholdsvis en, fire og otte timer. Heraf navnet Hoppy Time og så henholdsvis 1, 4 eller 8. Hoppy Time 4 holder en IBU på 56,2 og en alkoholprocent på 6,9%, Hoppy Time 8 har en IBU på 73,2 og en alkoholprocent på 8,5%. Der er med andre ord en på papiret fin lille forskel på de to øl.

I glassene ligner de hinanden. Begge har rødbrun farve, Hoppy Time 8 er dog lidt mørkere end lillebroderen. Skummet er nærmest ens, friskt knasende og ganske hvidt, hvor den sidste rest af skum på toppen af øllet nægter at dø helt ud. Duftmæssigt er Hoppy Time 4 en smule sødere at dufte til end Hoppy time 8, der til gengæld har en noget tungere aroma.

Øllet i Hoppy Time 4 er en opvaskevandsgrumset mørk IPA, som jeg gætter på har været mere heftig da den var ung og frisk. Den er let sød, har en udmærket fylde og kulsyren er frisk nok til at rive en smule i tandkødet bag fortænderne. Det første man bemærker når man skifter over til Hoppy Time 8 er en langt større mundfylde. Det er en tungere øl, mere vinøs, rundet.. you name it, og som med Hoppy Time 4 melder fornemmelsen sig igen, at der har været mere smæk på de første par uger efter flaskerne var født. I eftersmagen kommer humlen rullende noget tungere end det var tilfældet med Hoppy Time 4, men i mit hoved havde jeg nok forestillet mig en større forskel på de to øl.

Som et lille smageeksperiment er det fint med en ølserie som Hoppy Time. Det havde sikkert været mere interessant, hvis jeg havde bedre styr på processerne i at brygge øl, men det må komme til senere. Som enkeltstående øl kan de begge placeres i kategorien af øl det er fint nok at have smagt, men som ikke bliver købt ind igen. Ikke dårlige øl, bare ikke helt forenelige med mine smagsløg.