torsdag den 31. oktober 2013

Det tynde øl: Smokey Oktober, Kissmeyer Beer & Brewing

Etiket Kissmeyer Smokey Oktober
Egentlig blev Smokey Oktober indkøbt til et røgtema, der aldrig blev realiseret. Nu står den så på stuebordet og provokerer mig i al sin udrikkelige elendighed, der har stået mig i 42,-. 

Det løb mig koldt ned af ryggen, da jeg opdagede, at Smokey Oktober var en Double Bock. Lige siden Stovt kørte et Bocktema har stilen givet kuldegysninger og to fingre i halsen fornemmelser. Smokey Oktober er dog ikke en klassisk Bock, dels er der røgen i smagen, dels har den mindre fylde, men mest af alt sidder jeg med fornemmelsen af, at den delvist er brygget på æblecidereddike. Det mest markante træk ved Smokey Oktober er nemlig en gennemtrængende syrlig sødme, der overdøver alt andet i smagen (røgen undtaget). Jeg nåede et halvt glas ned, så røg den ud. En absolut nitte.