onsdag den 16. oktober 2013

Opskrifter: ølsirup og vafler

Jeg prøver, at integrere øl i min madlavning. Ikke altid med lige heldige udfald, men nedenstående opskrifter var rendyrket succes. Vaflerne blev lækkert luftige med en afstemt sødme, ølsiruppen blev dejligt kraftig i en grad, at den ikke bør overdoseres. Vafler og ølsirup gik supergodt sammen, og opskrifterne er afstemt så det passer med en enkelt flaske øl.

Vafler 
175g smør 
2 dl Midtfyns Bryghus - Imperial Stout 
1½ dl mælk 
200g mel 
1 tsk. bagepulver 
60g rørsukker 
½ tsk. salt 
4 æg delt i hvide og blomme 

Smelt smørret ved lav varme i en gryde. Hæld bagepulver, rørsukker, salt og mel i en gryde og bland ingredienserne godt sammen et piskeris. Tilsæt øl og mælk, og rør dejen rundt med piskeriset indtil dejen er udjævnet. Tilsæt smør og æggeblommer og rør dejen igennem igen. Sæt dejen i køleskab en halv times tid. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Dejen er nu klar til en tur i vaffeljernet. 

Ølsirup 
110g rørsukker 
3dl Midtfyns Bryghus - Imperial Stout 

Smid ingredienserne i en gryde, rør rundt med jævne mellemrum og lad sukker og øl simre indtil grydens indhold får sirupkonsistens.