mandag den 25. november 2013

Anmeldelse: Dark Ale, Det Lille Bryggeri

Det Lille Bryggeri Dark Ale
Navn: Dark Ale
Type: Belgisk Ale
Alkohol: 7,2%

Beskrivelse: Ølmæssigt er jeg en mørkemand, det er ingen hemmelighed. Følger man med på Stovt, vil man også vide, at jeg a: tilhører Det Lille Bryghus tilhængerskare, b: ikke giver en døjt for noget som helst belgisk inspireret. Den følgende øl giver derfor lidt blandede udsving på mit forventningsbarometer. Den er fra Det Lille Bryghus, det er et point på pluskontoen. Den hedder Dark Ale, og da dark ifølge mit skoleengelsk er noget med mørke, så er det point nummer to direkte ind på kontoen. Det jeg ikke havde set da jeg indkøbte den, var at der bruges belgisk trappistgær, hvilket straks sætter alle alarmer i gang, da det udløser en naturlig skepsis uanset, hvilket ord, der måtte følge efter belgisk. To-et på pluskontoen, og oddsene taler for en sejr til hjemmeholdet, men at man altså næppe bør spille på clean sheet.

Bortset fra en indledende irritation over for megen kulsyre, så viser Dark Ale sig at være en positiv overraskelse af de større. Bortset fra kulsyrens boblen, er der masser af fylde i øllet, sødme er der som forventet en smule af, men den får modspil af en tæt på røget finish. Mine umiddelbare referencer går i retning af de lidt tungere belgiske Ales, hvis de havde været brygget til mænd, og ikke som det kulsyreholdige karamelsovs, det som regel ender med at være. Smagen er forholdsvis kontant for en øl, der trods alt rummer en del sødme, men det hele balancer fint og fornemt, hvad der heller ikke burde være svært at gøre på det brede spor af smag øllen efterlader.

Jeg gik ind til Dark Ale uden de store forventninger, men går tilbage i køkkenet med mit glas og den tomme flaske i opløftet tilstand ikke kun udløst af Dark Ales 7,2%, men også med glæden over, at have fået et virkelig solidt glas øl, der burde tiltale de fleste og overbevise de skeptiske. Anbefales.
Indkøbt: Voldby Købmandsgaard (50cl, 46,-)
Karakter: 10