torsdag den 21. november 2013

Anmeldelse: Nordic Brewing Co.

Nordic Brewing Co.
Stovt har fra sidelinjen fulgt Nordic Brewing Co. siden opstarten tidligere i år, og kan nu endelig løfte lyset for om det har været helt spild af kræfter. Det har det ikke! De to første øl fra mikrobryggeriet er lige nu på vej ud i butikkerne til glæde og gavn for den danske økonomi. Stovt har fået et sæt foræret fra bryggeriet og haft dem en tur i glasset, det gav følgende indtryk:

Dark Christmas, Dobbeltbock, 7,6% 

Stovt kørte på et tidspunkt et Bocktema, og i forlængelse af det er jeg nærmest gået i kramper når jeg har passeret en flaske af slagsen. Det gør jeg ikke her. Den nærmest kvalmende sødme, der som en ond ånd hænger over de fleste Bocks, har ladet Dark Christmas gå. Til gengæld har jeg ikke tidligere smagt en Bock med så mange overtoner af ristet malt, og jeg fornemmer også, at der gemmer sig noget humle i glasset – heller ikke en fornemmelse Bock ofte har efterladt mig med, men begge dele noget, der helt klart pynter på det endelige resultat. Dark Christmas er stadig noget nær nytappet, og jeg har en klar fornemmelse af, at det er en øl, der kommer til at smage bedre næste jul end den gør nu. Alligevel er det klart en af de bedste Bocks jeg har smagt. Den ristede malt bliver mindre intens, og mere rund i takt med at øllet luner op. Noget jeg i bagklogskabens klare lys burde have været tålmodig nok til at vente på. 9

Knud den Store, Imperial Stout, 9,1% 

Der hænger en duft af lakridsrod over Knud den Store, men når først læberne kysser glasset er det røg og bitter chokolade, der stikker tungen ud og snaver med dine smagsløg. Der er noget behageligt let over Knud den Store, og egentlig synes jeg det havde passet bedre, hvis der har stået sort IPA på etiketten, for humlen er stadig meget tydelig i denne, stadigt unge, Knud den Store. Allerede nu er jeg nysgerrig efter at smage, hvordan Knud smager om et års tid, eller om fem for den sags skyld. Jeg savner lidt fylde, og det kunne en smule mindre kulsyre og humle nok give, men i forhold til så mange andre Imperial Stouts med for megen kulsyre, så er det her afstemt perfekt i forhold til, at Knud med sin tildelte humlemængde også fungerer som letflydende øl. 9 pil op