mandag den 20. januar 2014

Anmeldelse: Black IPA, Kissmeyer

Navn: Black IPA
Type: Sort IPA
Alkohol: 7%

Beskrivelse: Sort IPA er lidt en guilty pleasure fra min side. Lige så kontante som de kan være, lige så søde og rundede kan de opleves, når de træder ud fra det mørke de fylder glasset med. Kissmeyer Black IPA hælder imod sidstnævnte kategori, selvom kulsyre i livlige og skumknasende mængder gør sit for at peppe den rundede del op til at være livlig. Jeg kan ikke huske, hvornår flasken er blevet købt, men mistænker at den har stået et stykke tid. Det kunne eventuelt forklare den umiddelbare mangel på bitterhed i flasken, jeg tænker der må have været mere at komme efter på et tidspunkt. Mest fremtrædende er en smag af brændt malt, der som tunge gardiner hænger i munden længe efter øllet er skyllet forbi drøbelen. Jeg fornemmer en smule sødme, og at det er en forholdsvis letflydende øl, hver gang jeg tager en tår af glasset, men jo flere tåre jeg tager, jo mere er det de før omtalte gardiner, der dominerer. En småkedelig, men ikke dårlig øl, hvor jeg må beklage, at jeg kun kommer til at bidrage til produktionen af et nyt batch med indkøb af denne ene øl.  
Indkøbt: Voldby Købmandsgaard (50cl, ca. 60,-)
Karakter: 7