torsdag den 16. januar 2014

Poesibogen: Gert Svanborg Sloth

Denne gang udfyldes Stovts poesibog af Gert Svanborg Sloth, der udover at være ølnyder og vinder af Stovts julekonkurrence, er lokalformand for ølentusiasterne i Aalborg siden 2007, Regionsnæstformand for Danske Ølentusiasters Region Nordjylland, medlem af ØLentusiasteNs redaktionsudvalg og totalt lykkelig konkurrencevinder i stovts julekonkurrence 2013. 
Yndlingsøl?
Umuligt spørgsmål. Der er ikke én, Men mange. Og det skifter. Lad mig se… Højt på listen finder vi 3 lyse belgiere: Straffe Hendrik 9, Tripel Karmeliet og Duvel Tripel Hop 2012. Blandt de mørke er jeg totalt pjattet med Midtfyns Imperial Stouts – specielt de 4 der blev brygget som et farvel til bryggeriet i Brobyværk. Og Midfyns Julestout har jeg også nydt med stort velbehag i julen.

Yndlingsøltype?
Der er jeg nok lige så skizofren, som når jeg bliver bedt om at pege på EN yndlingsøl. Desuden så handler det jo også meget om tid, sted og lejlighed. Jeg kan lide de fleste øltyper og har naturligvis løbende udvidet min horisont og lært mere og mere. Ligesom alle andre ølentusiaster har jeg været på en personlig rejse i øllets forunderlige verden og udforsker fortsat interesseret dette univers. Om sommeren er jeg særligt glad for de lyse typer og om vinteren har det mørke øl bedre tag i mig.

Største øloplevelse?
Jeg har haft mange gode øloplevelser og har svært ved at pege på én som den bedste. Men især de mange gode udlandsture jeg har været på sammen med Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Aalborg har resulteret i mindeværdige øloplevelser.

Hvor køber du dine øl?
Der hvor jeg kan skaffe det. Som alle andre ølnydere, er jeg på evig jagt efter godt øl, og jeg bliver så glad, når jeg falder over noget fantastisk - et sted, hvor jeg slet ikke havde forventet det. Men vil jeg være sikker på at få god betjening og komme hjem med en god øloplevelse i Aalborg – så besøger jeg ØlKonsortiet og Vinspecialisten eller John Bull Pub. Det Bette Ølhus i Ålbæk er jeg også ret > begejstret for. Eurospar i Frederikshavn har haft en fantastisk ølafdeling - og ølpusheren derfra, Michael Stenvei Christensen der fik Danske Ølentusiasters Regionspris i Nordjylland 2013, er nu blevet ansat hos Erling Christensen Møbler i Hørmested mellem Hjørring og Frederikshavn. En møbelforretning med et voldsomt stort øludvalg. Der kører jeg gerne op…

Hvad er det øl kan siden det er så godt? 
Det kan begejstre og samle en masse folk om store smagsoplevelser. Og så er spændvidden i øllets verden så stor at du kan finde øl der passer til alt mad og til alle lejligheder.