torsdag den 27. februar 2014

Statusrapport fra Abelgren & Ramvad

Sidste år interviewede Stovt Bo Abelgren Ehlers i forbindelse med nyheden om, at han sammen med Eske Ramvad var ved at etablere bryggeriet Abelgren & Ramvad, der skulle have til huse på det sydlige langeland. Siden da har man ikke hørt meget til projektet, så jeg greb fat i Bo for at høre, hvordan projektet skred fremad.

”I sommers startede vi med at bygge den ene længe af Eskes gård om til bryggeri. Vi har aldrig rigtig haft nogen deadline for hvornår det skal stå færdigt. En af ideerne med projektet er at, det skal foregå i et tempo, hvor vi kan nyde at arbejde med bryggeriet og øllet. Det er en af de vigtige grundpiller i Abelgren & Ramvad. Og da vi begge har fuldtidsjobs, så går det ikke så hurtigt.”

Bo afslører i samme åndedrag, at sådan bliver det også med øllet.

”Det er først færdigt når vi er tilfredse med det. Vi ved det kommer til at skræmme nogle utålmodige kunder væk, men sådan bliver det. Det er ikke fordi vi er uambitiøse, tværtimod. Ambitionerne er store. Det skal bare ske på en måde vi finder rigtig, og som er i vores ånd.”

I skrivende stund regner Bo med, at første bryg bliver sat over til juni. Adspurgt om sortimentet løfter han en flig af det vi kan forvente fra Abelgren & Ramvad. Der vil komme en blanding af fast sortiment, engangs- og sæsonbryg. Der skal være plads til at eksperimenter, men blandt de øl, der vil være i det faste sortiment kan man blandt andet forvente sig disse to:

Lakridsporter, 5,5% 
”.. mørk og fyldig øl hvor lakridsaromaen breder sig i svælget efter et par sekunder”

Bock, 7% 
Samme øl som den Bo vandt DM Guld med ved håndbryggermesterskaberne 2013, en god madøl med stor maltfylde.

Derudover kommer der en belgisk Ale med hyldeblomst og koriander, og det selverklærede humlehoved Bo udelukker ikke en humlebombe eller to, der muligvis får et lokalt præg.

”Jeg tester i øjelikket forskellige vildhumler jeg høstede på Langeland sidste år. Det sker igen til efteråret, hvor der igen skal høstes vildhumler og testes. Når vi har fundet de rette vildhumler, opformerer vi dem og laver en humlemark på gården, hvor vi kan dyrke dem og bruge dem i vores øl.”

Med det på plads læner Stovt sig atter tilbage i stolen, og venter på nyt fra det sydlige Langeland. Mens der ventes, kan man nyde disse pausebilleder fra byggeriet i Ristinge.Følg Abelgren & Ramvad på Facebook.