mandag den 24. marts 2014

Anmeldelse: Nøgne Ø, Imperial Stout

Navn: Imperial Stout
Type: Imperial Stout
Bryggeri: Nøgne Ø
Alkohol: 9%
Beskrivelse:
Det skal nok være et halvt årti siden jeg sidst serverede en øl fra Nøgne Ø for mig selv. Ikke at der er ondt blod mellem mig, og det vel mest kendte norske bryggeri, det er bare ikke blevet til mere. Nøgne Ø har fået en del ølpresse på det seneste efter at garagebryggeriet, der gik hen og blev en national treasure, blev opkøbt af Hansa Borg Bryggerierne. Tanken er vist, at alt skal være som før, bare med mulighed for at nå langt bredere ud. Gode intentioner og økonomisk virkelig, tiden vil vise om de kan gå hånd i hånd.

Imperial Stout fra Nøgne Ø er en øl af en kaliber stor nok til, at den trækker 100 point/procent på Ratebeer. Derfor kan jeg også godt tillade mig, at have forventninger til det, der er i glasset. Når noget står på øverste hylde er det svært at stille det højere op, så kan man i stedet være enig i placeringen eller tage tyngdekraften til hjælp, mens man hiver øllet ned på et passende niveau. Imperial Stout er en damn fine øl, ingen tvivl om det, men 100 ud af 100 får den ikke i min bog.

Jeg er helt vild med den olieagtige konsistens Imperial Stout har, den leverer en virkelig behagelig mundfylde, og rammer lige, hvor jeg godt kan lide det. Til gengæld går min næse skuffet i seng i aften, for Nøgne Ø’s Imperial Stout er tæt på duftneutral, selvfølgelig dufter den, men det er så lidt, at forventningerne til det store sus hurtigt skaleres ned til en blid brise. Den smule røg, der som det næsten eneste går klart igennem, er dog helt væk i smagen.

Der er brugt havre, hvede og bygmalt i Imperial Stout, men ellers er ingredienslisten lige ud af landevejen. Sådan smager Imperial Stout også. Fyldig, en god del kaffe, knap så meget bitter chokolade, letdrikkelig, ukompliceret og let at gå til. En smule for let synes jeg. Lidt karakter eller en smule mere pondus havde klædt den, men den er som den er og fred være med det, men 100 ud af 100 får den kun når det brede flertal har talt.
Indkøbt: H.J. Hansen (50cl)
Karakter: 9