mandag den 5. maj 2014

Anmeldelse: Ebeltoft Gaardbryggeri - Porter

Navn: Porter
Type: Porter
Alkohol: 7,5%
Etikettekst: Porteren her er tilsat godt med lakrids porterpower, hvor især alle chokolade og lakridsnoterne træder klart og roligt frem - helt uden overdrivelse og med en fyldig bitterhed fra den sorte malt.
Beskrivelse:
Det er ikke så tit, at jeg støder på øl fra Ebeltoft Gaardbryggeri. Så da jeg forleden stødte på deres Porter var der ikke så meget tvivl om, at den skulle med hjem. Den eneste øl jeg tidligere har fået derfra, var deres Gaardpilsner, der bekom mig så vel, at den røg ind på Stovts liste over anbefalede øl. Udadtil virker øllene fra bryggeriet rustikke og fine, godt hjulpet på vej af nogle slidt udseende etiketter, printet på ru, næsten flosset papir, der hurtigt viser tegn på slid. I min verden en lækker, men simpel æstetik, der virker. Øllet skal dog kunne leve op til det, og her halter det en smule denne gang.

Selve mundfølelsen øllet efterlader er en fornøjelse, blød og rolig, med et minimum af kulsyre. Den i etiketteksten omtalte porterpower kan jeg ikke genkende, Porter fra Ebeltoft Gaardbryggeri hører helt klart til i den milde ende af sorte øl, og kunne snildt bruges som et gateway drug af dem, der vil erstatte deres schwatzbier med noget lidt mere alkoholtungt.

Første smagsindtryk er sødme og lakridsrod, men hurtigt trænger en vinøs syrlighed igennem, og jeg kan simpelthen ikke lure, om det er meningen, at øllen skal smage sådan, eller om den ikke er helt rask? Lad mig bare afsløre, at den blev drukket, men uden den store modstand fra hverken kulsyre, fylde eller smag, var det heller ikke den store sag, at få den aflivet.

Jeg havde håbet på langt mere, men fik ikke det store for mine penge. En nitte af de mindre.
Indkøbt: Ølbutikken (33cl, 38,-)
Karakter: 7