lørdag den 3. maj 2014

Ølindkøb: København

I onsdags var jeg forbi det københavnske til en dag i øllets navn. Udover et besøg hos Amager Bryghus og diverse udskænkningssteder, blev det også til en smule ølindkøb.
Fra Amager Bryghus købte jeg udover en Frog hops to Amager de tre fadlagrede nyheder med. Barley Wine er ikke mit store nummer, og slet ikke portvinslagret, mens den bourbonlagrede Bullet Proof viste potentiale. Nysgerrigheden løb dog af med mig, og jeg købte de to Barley Wine, der får lov til at opholde sig i kælderen et år eller to før de skal indtages. King of Kentucky er lavet på Amager Bryghus forholdsvis nye Imperial Stout Lustfinger, der er udviklet til i højere grad, at være egnet til fadlagring. Jeg gik all in og købte tre flasker. Én til snarlig indtagelse, og to til kælderen. 
I Ølbutikken var humøret højt, og vi fik the grand tour i det lille baglokale, der er ved at blive indrettet til smage/serveringslokale, hvilket kommer til at udvide ”drink in” muligheden betragteligt. Jeg har kun en enkelt erfaring med Ebeltoft Gaardbryggeri, men den var positiv, og derfor var det oplagt at tage deres Porter med da muligheden bød sig. Derudover blev det til to samarbejdsbryg med spanske Naparbier i den ene ende, og så henholdsvis norske Lervig og Nøgne Ø i den anden. 
Endelig gik vejen forbi Den Nordiske Ølhandel, hvor jeg slog mine fingre i en Nøgne Ø Imperial Stout (Barrel Aged 2012). 100,- for 25cl, og jeg kan på flasken ikke umiddelbart se, hvad den har været fadlagret på, men som den stod der på disken og flirtede med mig, virkede den som det bedste køb i butikken.