mandag den 12. maj 2014

Nedtælling til Pale Ale Festival 2014 - #4 Humleland

Stovt forsætter nedtællingen til Pale Ale Festival 2014 og har grebet i Michael fra Humleland for at få ham til at fortælle, om de nyheder bryggeriet har med til festivalen.

Premiereøl i Odense - brygget til Pale Ale Festivalen og har ikke været udskænket før


Den Tropiske Session 4.5 % - Session Hvede IPA - IBU 47 
Lige dele Pale Ale malt og Hvedemalt danner maltbunden til den lette hvede IPA. Humlet med Columbus, Calypso, Citra og Galaxy.

Den Tyske Mandarin 4.5 % - Session IPA - IBU 45 
Latehopped session IPA med tysk Mandarina Bavaria humle. En datter af Cascade humlen med frugtig aroma af mandarin og citrus.

BælleSæsonen 5.8 % - Saison - IBU 24 
Frugtig fransk sæson humlet med Australsk Galaxy og Amerikansk Belma der giver noter af ananas, melon og jordbær.

Disse 2 bryg er nye fra Humleland men har sandsynligvis været skænket på en bar i København inden festivalen.
Den Skallede Citron 5.8 % - Amerikansk Wheat - IBU 21 
Indisk koriander bombe med Szechuan peber og "tørhumlet" med frisk citron og appelsinskal. Humlet med Nelson Sauvin, Galaxy og Citra

Nelson i Normandiet 7.2 % - Fransk Saison - IBU 26 
Saison voldhumlet med New Zealandsk Nelson Sauvin humle. Krydret med ingefær, peber, stjerneanis, frisk citron og appelsinskal. Tørhumlet med Nelson Sauvin og Galaxy

Disse 2 øl er nogle vi har lavet før men Chaufføren er ændret i både malt, humle, gær og procent. Det Gule Akvarium er i den originale version - smager ligesom DM vinderen fra 2012. Første gang den er tilgængelig kommercielt.
 Chaufføren 3.5 % - Amerikansk Blond Ale - IBU 23 
Drikkevenlig og let humlet med Falcorners Flight. Humlen er et blend af Citra, Simcoe, Sorachi Ace sammen med eksperimental humler fra det Nordvestlige USA.

Det Gule Akvarium 5.3 % - Amerikansk Pale Ale - IBU 33 
”The Original” Det Gule Akvarium brygget i Humlelændernes bryggeri i Risskov. Her er muligheden for at smage en friskbrygget version af det akvarium som vandt DM i håndbryg 2012. Humlet med Nelson Sauvin og Galaxy

Det er på nuværende tidspunkt uvist om den når at blive klar til festivalen - vi håber det. Har været brygget i forskellige versioner over årene som håndbrygger og udskænket på festivaler, men første gang den er kommercielt tilgængelig.

GranFætteren 7.0 % - Dansk IPA
Humlet med Kohatu, Simcoe og Cascade. Store mængder friske granskud fra det midtjyske tilsat under kogningen. Tørhumlet med Cascade.