tirsdag den 13. maj 2014

Nedtælling til Pale Ale Festival - #6 Amager Bryghus

Amager Bryghus har leveret mere eller mindre alt, hvad de har af bitre øl i sortimentet til årets Pale Ale Festival. Ingen egentlig nyheder fra lorteøens ølhelte, men blandt det leverede finder man to øl, der blev introduceret til de hungrende masser ved den nys overståede CBC. 

Bunddeutscher IPA 6,3% - Tysk IPA. 
Tysk brygkunst er kendt for et knæhøjt bundniveau, hvor der er langt mellem de deciderede missere. Men samtidig er traditionerne så konservativt fastforankrede, at det kan virke hæmmende på innovationen. Dog er tingene så småt i skred også i Tyskland, hvor små bryghuse med unge bryggere eksperimenterer med utyske stilarter. Og også blandt de tyske humleproducenter har man godt hørt, at der efterspørges andre varianter end de klassiske og efterprøvede. Og det er to af disse helt nye tyske aromahumler, som vi prøver af i denne tyske IPA. Hüll Melon giver som navnet antyder mindelser om (honning)melon og måske litchi, men Mandarina giver friske citrusnoter. Og under dette leverer arbejdshesten Herkules en god basisbitterhed. Vi er slet ikke ude at antyde, at dette er IPA’ernes Mercedes eller Porsche, men måske snarere en fornuftig Opel Ascona….i en lettunet version med gule fartstriber. 

Shadow Pictures 8% - Double IPA. (Samarbejdsbryg med Grassroots Brewing) 
Shaun Hill – magiker, excentriker, troldmand og en af den moderne ølverdens helt store personligheder. I enhver henseende så langt fra typisk Tårnby drengerøvsmentalitet, som man kan forestille sig. Men på trods af dette – eller måske netop på grund af dette – blev Shaun en god ven af Amager Bryghus, hvor flere øl kom til verden som resultatet af et frugtbart samarbejde, mens Shaun selv arbejdede som brygger på Nørrebro Bryghus. Da vi i juni 2013 besøgte New England var det derfor kun naturligt, at vi slog forbi Shauns gårdbryggeri Hill Farmstead – absolut in the middle of nowhere. Vi fik skideballer af Shaun, da vi kom til at tømme et par af hans fade med god Saison, men det var alt sammen glemt, da vi dagen efter bryggede “Shadow Pictures Of A Journey” – en ren og næsten fornærmende letdrikkelig Double IPA fyldt med de sprødeste aromahumler. “Shadow Pictures – Skyggebilleder” er vores fortolkning af samme øl, som opstod den dag hos Shaun i Vermont.