torsdag den 5. juni 2014

Ølsennepseksperimentet #2

Stovt leger forsat med ølsennep. De første forsøg var absolut ikke dårlige (læs mere her), men der manglede noget. Blandt andet savnede jeg mere mundfylde, mere ølsmag og mindre skarphed. Så opskriften blev revideret og kom til at se sådan her ud.

Opskrift 
60g gule sennepsfrø 
30g sorte sennepsfrø 
200ml øl 
1½ tsk. salt 
En lillebitte smule chili 
45ml æblecidereddike 
5 tsk. flydende honning 
1½ tsk. knust muskatnød 

Sennepsfrøene og øllet smides i en beholder og får lov til at stå et døgns tid, hvor sennepsfrøene suger øllet. Resten af ingredienserne tilsættes og det hele blendes sammen til man når den ønskede konsistens.
Jeg fik læst mig frem til, at de sorte sennepsfrø er de stærkeste og mest krydrede, mens de gule sennepsfrø har sødlig, varm smag der prikker lidt på tungen. Så jeg skubbede fordelingen af de to, således at der nu er dobbelt så mange gule sennepsfrø i forhold til de sorte. Jeg tilsatte også en del mere øl. Resultatet blev, at jeg som ønsket, har fået en mindre skarp smag. Ølsmagen træder også mere frem, men måtte stadig godt blive mere fremtrædende. Mundfylden skal der stadig arbejdes med.

Når der i opskriften skrives ”en lillebitte smule chili”, så menes det bogstaveligt. Jeg har nok fået puttet en smule for meget i. Ved første smagning af senneppen var den tilpas stærk, men chilien har trukket renter, og ved sidste smagning fik mine smagsløg tæsk.

Da senneppen var blevet blendet, var den naturligt nok noget mere flydende end den første udgave, men efter et døgns tid i køleskabet har den en fin konsistens. Jeg har luret en smule på, hvor længe en hjemmelavet sennep kan holde sig. Efter tre uger i køleskabet viser den dog ingen tegn på dårligdomme, og bortset fra at være blevet for stærk til mine sarte smagsløg.

Ovenstående opskrift kan snildt anbefales, men der er stadig plads til forbedringer. 

The quest continues..