mandag den 25. august 2014

Anmeldelse: Det Lille Bryggeri - Dommedagsbryg

dommedagsbryg det lille bryggeri
Navn: Dommedagsbryg
Type: Imperial Stout
Alkohol: 12,1%
Beskrivelse: Det var heldigt, at der forrige år var en enkelt uheldig gut, der ved et uheld kom til at snuppe en mayakalender i stedet for den vanlige Mayland så hele verden kunne blive oplyst om den forestående apokalypse. Mayakalenderen løb nemlig tør for tid 21. december 2012, og hvis der ikke er flere dage tilbage, virker dommedag som det oplagte alternativ. Selv var jeg skeptisk, men trak alligevel julegaveindkøbene til det sidste. Det havde været for surt, at stå dér på dommedag, og indse, at alle de timer tilbragt i kilometerlange butikskøer bag gamle damer med favnen fuld af lige så lange ønskesedler havde været forgæves. I Bringstrup tilbragte man på Det Lille Bryggeri dagen ved gryderne, og bragte Dommedagsbryg til verden.

Som solen var ved at gå ned over verden på dagen, hvor Dommedagsbryg blev brygget, så var solen også ved at gå ned over Odense Kanal, mens Dommedagsbryg blev delt i to glas, og fint fungerede som sidevogn til sommeridyl. Med sine 12,1 % er det også en øl, der er oplagt at dele.

Rent visuelt emmer Dommedagsbryg af en underspillet ondskab, med sine små bobler og sit mørke skum. Duften er heller ikke for spejderdrenge, og rummer alkohol nok til, at det river i næsen, og at åben ild bør undgås i umiddelbar nærhed af glas og flaske.

Selve Dommedagsbryg er kraftig og krasbørstig, med en fed sødme. Der er brugt mørkt sukker i øllet, og den velkendte brændte, brankede sødme derfra toner frem efter et par sip af glasset. I eftersmagen lægger røgen sig som en tyk tåge over smagsløgene, og det kan smages, at der er brugt whiskymalt. Eftersmagen rummer uheldigvis en smag af sprittet rosin, og det får desværre lokummet til at vælte. Ikke helt, men det fungerer langtfra optimalt. Noget mere fylde i forhold til de mange tunge indtryk havde helt sikkert pyntet.

Dommedagsbryg er lidt en rodebutik af indtryk, hvor indtrykkene vælter mellem hinanden, som de nok også ville gøre på dommedag. Ikke dårlig, men lidt oprydning i opskriften ville kunne skabe et monster af en øl. Jeg ville dog stadig vælge Dommedagsbryg over dommedag til enhver tid.

Indkøbt: Voldby Købmandsgaard (33cl)
Karakter: 9