mandag den 1. september 2014

Anmeldelse: Almanac Beer Co. - Biere de Chocolate

Navn: Biere de Chocolate
Type: Chokoladestout
Bryggeri: Almanac Beer Co.
Alkohol: 5,5%
Beskrivelse: Da jeg sidste år fik en flaske Barrel Noir fra Almanac Beer Co. foræret, var det a: en fantastisk oplevelse b: ikke et bryggeri jeg regnede med, at skulle smage øl fra igen. Giveren havde taget flasken med hjem i kufferten fra den amerikanske drøm, og det passede mig egentlig fint, at en oplevelse så fuldendt skulle være en one-off. Drikkeriget ville det dog anderledes, og har valgt at importere et udvalg på en håndfuld forskellige øl fra Almanac Beer Co.

Jeg fik lagt beslag på en flaske Biere de Chocolat, der som navnet antyder, rummer chokolade, men ikke en hvilken som helst chokolade, for det californiske bryggeri har en ganske territoriel tilgang til ingredienserne i deres øl, og chokoladen stammer derfor fra det lokale firma Dandelion Chocolate. Det perfekte kan sjældent gengives, og da Biere de Chocolate ovenikøbet stammer fra bryggeriets hverdags ”Table Beer Series”, der vel kan siges, at rangere under deres ”Farm to Barrel Series”, så blev forventningerne sat til lav. Det blev ikke bedre af, at der var chokoladeøl i flasken. Forventningerne blev helt præcist indstillet på det punkt, hvor brun sovs og sødsuppe er i perfekt balance.

Det skulle dog ikke gå så galt! Det endda selvom duften af Biere de Chocolate fik mig til at brumme: Baileys?? Man fornemmer, at der gemmer sig en god del humle inde bag alle de andre indtryk. Biere de Chocolate er nemlig pænt bitter, men bitterheden er pakket pænt ind i et væld af mere brændte indtryk. Trods det brændte fremstår øllen nærmest læskende, og i forhold til at det er en mørk øl, er den ganske let drikkelig.

Jeg skulle halvvejs igennem flasken for, at kunne smage chokoladen. Det var først da kulsyren havde feset af, at den for alvor trådte i karakter. En kort overgang fik også smagen mig til at tænke på Baileys, men sekundet efter, da øllet havde varmet en my mere, var mængden af mørk chokolade i smagen vulgær, grænsende til det ubehagelige.

Biere de Chocolate er helt sikkert en deleøl, og en øl man absolut ikke må lade blive for varm. Som en skizofren, der på warpspeed bladrer igennem sine personligheder, skiftede den karakter flere gange undervejs. Fordelt i flere glas til desserten, tror jeg nu ikke den er helt åndsvag.

Indkøbt: Vinoble (35,-, 33cl)
Karakter: 8