onsdag den 3. september 2014

Ølindkøb Hamburg #3 - Craft Beer Store

Andet stop på Stovts tur rundt i Hamburgs øllandskab, var et stop i Craft Beer Store, der ligger behageligt tæt på både S- og U-Bahn stationerne Sternschanze. Butikken er en del af noget, man vel godt kan betegne som et kompleks, hvor ølbutik, Bryggeriet Ratsherrn og Braugasthaus Altes Mädchen holder til i de samme bygninger, og, uden at jeg ved det, nok har en ejermæssig samhørighed. 
Butikken er en fornøjelse. Et stort åbent rum, med disk i midten øl ud til alle sider. Naboerne fra Ratsherrn dominerer butikken, deres øl optager pænt meget plads, uden at det bliver for dominerende. Fra en bagdør kan man kigge ind i bryggeriet, og fra butikkens bagdør træder man direkte ud i Alte Mädchens gårdhave. 
Ned langs den ene væk i den pænt store butik, er det meste af øludvalget samlet. Inddelt efter kategorier frem for bryggerier. På en anden hylde står de dyrere og mere specielle øl, blandt andet de fadlagerede varianter, og på disken forsøger en opstilling, at sælge Micro of the month, der denne måned rent tilfældigt skulle vise sig at være eksildanske Evil Twin. Skal man tro skiltningen, så dækker udvalget i butikken over cirka 300 forskellige øl (415 har jeg siden læst på Facebook). 
Jeg nåede forbi butikken to gange, og endte med at købe omkring 40 øl derinde. Til mit forsvar skal det siges, at der deriblandt var flere Ratsherrn four- og sixpacks, der ikke beløb sig til mere end 4,49€. Ratsherrns øl var ganske billige, 0,89€ for en pilsner og 1,19€ for de andre varianter. Hylderne rummede også et væld af de andre nyere tyske mikrobryggerier, som det var mit erklærede mål at få fingre i. Her lå priserne typisk mellem 2-3€, og typisk i den lavere ende, dog med undtagelser. 
Af udenlandske bryggerier var der ikke meget, der ville få den forvænte danske ølkøber til at flippe helt skråt. Brewdog var pænt repræsenteret, Mikkeller og Evil Twin var der også, men ellers var det udenlandske udvalg meget det vi herhjemme kender fra One Pint. Prismæssigt var der ikke det store at komme efter, lidt hurtig valutaomregning i hovedet fik mig til at konkludere, at priserne på de udenlandske øl, var omkring, eller lidt over dem vi ser herhjemme. 
Betjeningen var venlig og imødekommende, og noget mere nutidig end, hvad jeg stødte på i andre tyske butikker. Mindre formel, mere moderne, og tak for det. Ingen tvivl om, at Craft Beer Store nok er den lækreste ølbutik jeg har befundet mig i. Om den nødvendigvis er den bedst assorterede kan diskuteres, men eftersom tysk mikrobryg ikke er det man ser mest af i danevang, så var det en rundtur rundt i en fager ny verden, hver gang der blev gået en tur op og ned langs hylderne. Af de besøgte ølbutikker i Hamburg, er det denne, der får must see stemplet.
Craft Beer Store
Lagerstraße 30a
20357 Hamburg

Hjemmeside