tirsdag den 9. september 2014

Anmeldelse: Carlsberg, Brewmasters Collection

Carlsbergs Brewmasters Collection er kolossens forsøg på at skabe et gatewaydrug, der skal lede de fortabte pilsnerfår bort fra det tynde øls sti og ind i himmerig, hvor øl har smag og er så meget mere end blot endnu en måde, at blive fuld på. Eller måske vil Carlsberg bare høste nogle ekstra lommepenge, nu hvor cirka hver tiende spenderede ølkrone bliver brugt på specialølshylderne. Indskudt bemærket, går der af den krone allerede en 25øre i Carlsbergs sparegris. 

Tre varianter er det blevet til, en Irish Red Ale, der blev frasorteret allerede i indkøbsprocessen, og så en Steam Beer og en IPA, der blev sluppet fri fra deres firpakker for at jeg ikke skulle stå tilbage med en flok skuffende dåser når jeg var færdig med at flirte med de første to. Det var fra Carlsbergs side på forhånd meldt ud, at smagen i øllene var dæmpet så alle kunne være med, hvilket på samme måde som romantisk komedie betyder skodfilm, i mit hoved hurtigt blev oversat til kedeligt konsumøl. 

California Steam Beer kan jeg dog ikke sige mig fri for at have været en smule nysgerrig for at prøve. En lidt overset stilart, der gør det godt om sommeren. I Carlsbergs brygmestersamlings version, er den blevet til en rund, maltet størrelse, uden den store bitterhed, der har antydningen af sødme, og af samme grund nok skal gøre sig godt i Ale 16 segmentet blandt ølkøberne. 

India Pale Ale fra samme serie lover ikke for godt, da den først er blevet skænket. Ravfarven antyder, at malten fylder godt i smagen, og jo, den overtrumfer humlen totalt. Overraskende nok, og den ros skal de have, så er det lykkedes Carlsberg, at skabe en øl, der dufter lækkert indbydende af humle, det er bare en skam, at de ikke fik det med i smagen. 

Fælles for begge øl, er indtrykket af et par anonyme dåser, der ikke rigtigt har noget på hjerte, og som jeg har svært ved at se et publikum til. Til en tier pr dåse, er literprisen ikke langt fra de halvliterflasker, der normalt kan erhverves for omkring det dobbelte, og trods alt ser ud af noget mere, og for selv de tyndestes vedkommende smager af mere. Har man smagt bare en smule godt øl, så vil man ikke blive imponeret af Carlsbergs seneste påfund. Det samme tror jeg kommer til at gælde for de pilsnerdrikkere som serien er målrettet mod. Selv ville jeg nok også foretrække en Hof.