onsdag den 17. december 2014

Anmeldelse: 4,7% fra Beer Here

Beer Here har en kronisk holdeplads på min top-5 over danske bryggerier, primært parkeret der med gode argumenter som Kremlin Krude, Hoptilicus og Nordic Rye. Alt sammen alkoholtungtvejende argumenter. Spørgsmålet slog mig derfor, om de alkoholsvagere argumenter ville kunne parkere Beer Here lige så overbevisende.
 
Selvfølgelig kan de ikke det, jeg foretrækker mit øl halvheftigt, men hev alligevel Wicked Wheat og Lupulus ned fra hylden, for at se om ikke det kunne tænkes, at Beer Heres to 4,7% kandidater kunne være bud på, hvad jeg skal lave næste sommer, når vejret atter byder på høj sol, kølig skygge og naturlig tørst.
 
Wicked Wheat er som navnet antyder en hvedeøl. Cloudy lysgul, uigennemskuelig, og pumpet op med Citra-humle for at kunne vise kløer. Den er også en sjov størrelse, hvor en blød sødme titter frem inde bag det citronvandsbitre øl. Den fremstår en smule vandet, fordi kroppen ikke helt kan følge med humlemængden, men on the bright side er den frisk, indbydende og let at køre ned.
 
Lupulus er som taget ud af øllets abc. En no-nonsense Pale Ale, der rummer rigelig mængder humle og en behagelig kulsyre, der resulterer i en perfekt afstemt øl. Det er sådan en øl, hvor en fadøl bliver til flere, fordi den er svær at køre træt i, og med et alkoholindhold, der gør at man også kan finde sine snørebånd efter en håndfuld. Den vil jeg godt kaste et anbefaletstempel efter.