mandag den 1. december 2014

Anmeldelse: Nordic Brewing, Den Sorte Bjørn

Navn: Den Sorte Bjørn
Type: Sort IPA
Bryggeri: Nordic Brewing
Alkohol: 6,5%
Beskrivelse: Det er ikke så fandens lang tid siden, at Tobias Kiil Pedersen fra Nordic Brewing skrev til mig, og hørte om jeg ikke skulle have noget øl med posten. Den slags er svært svare nej til, og et par dage senere kunne Post Danmark meddele mig, at der stod en papkasse og ventede på mig på det lokale postkontor.

Der gemte sig en håndfuld flasker i kassen, og det stod hurtigt klart, at blandt den håndfuld flasker, glædede jeg mig mest til at prøve Den Sorte Bjørn af. Sort IPA er en favorit på disse kanter, og det er lige, hvad Den Sorte Bjørn (fikst navngivet efter manden, der lærte Tobias at drikke ordentligt øl) er.

Derfor røg Den Sorte Bjørn som den første fra kassen i et glas, og blev brugt som opvarmning til en Johnny Madsen koncert. Og med Johnnny the Blues i ørerne, kunne det konstateres, at Den Sorte Bjørn hører til blandt de lettere tilgængelige sorte IPA’er. Umiddelbart savnede jeg lidt bulder og brag fra øllet, den kunne snildt have været langt mere humlet, men det førstehåndsindtryk var i høj grad baseret på, hvad jeg havde forventet. Det første notat, der skriblet ned på blok, var da også ”en smule tyndbenet”. Det tyndbenede, blev dog hurtigt ændret til let drikkelig, der i min bog, er en overset kvalitet ved øl. Der er en udtalt sødme i Den Sorte Bjørn, men den bliver holdt skarpt i skak af en god brændt maltprofil, og da glasset er tømt, og pladen løbet ud, konkluderer jeg, at Den Sorte Bjørn var lige så ligetil som den var i balance. En god øl, og et fint bud på et gatewaydrug, hvis man ikke vil kastes ud på det dybe vand første gang man drikker sort IPA.
Indkøbt: Foræring fra bryggeriet (50cl)
Karakter: 9