mandag den 12. januar 2015

Bryggeriloggen: Dry & Bitter Brewing Company

Det har længe irriteret mig, at det kan være svært at finde oplysninger om de nye bryggerier, der heldigvis stadig dukker op i en jævn strøm. Løsning: lav en bryggeriudgave af Poesibogen
Stovt bringer i dag første udgave af Bryggeriloggen, og jeg kan ikke sige mig helt fri for, at glædes over, at det er en af folkene bag mit foretrukne københavnerølhus Fermentoren, Søren Parker Wagner, der har taget sig tid til at svare på spørgsmålene på vegne af det nystartede Dry & Bitter Brewing Company. 
Søren Parker Wagner.
Bryggeriets navn: 
Vi hedder Dry & Bitter Brewing Company.
Siden hvornår:
Vi er officielt begyndt fra 1. januar.
Fantombryggeri eller ”rigtigt”: 
Vi er et rigtig bryggeri. Det er dog en lidt sjov konstallation. Vi er indgået i et sammenarbejde med Ølsnedkeren i Gørløse hvor vi deler et bryganlæg men har hver vores gærringspark. Vi indgår på den måde i et sammenarbejde vi kalder Ølkollektivet.
Hvem står bag:
Folkene bag Fermentoren, Søren Parker Wagner og Jay Pollard står bag.
Hvordan kom det så vidt:
Jeg har drevet Croocked Moon tidligere og vi har fra starten af haft både lyst og ambition om at starte et bryggeri. Vi vil forsøge at skabe nogen af Danmarks bedste øl som både
skal sælges på Fermentoren, men også mange andre steder.
Hvad er planen:
Vi har planer om at udvide løbende og forhåbentlig også få plads tli at kontraktbrygge for andre. Vi har allerede aftaler om eksport til udlandet på plads og vi håber på at blive en betydelig spiller på det danske og internationale ølmarked med tiden.
Hvilke øl skal vi forvente:
Vi kommer til at brygge klassiske amerikanske ølstilarter så som APA, IPA, IIPA, Stouts osv. men det vi ønsker at profilere os på er surt øl. Inden for det første halve år har vi planer om at søsætte et stort fadlagringsprojekt med fokus på netop dette.
Hvad er næste træk:
Den næste nyhed er at vi håber på at kunne lancere vores fem første øl i slutningen af februar på Fermentoren, både i København og Århus.