onsdag den 18. februar 2015

Bryggeriloggen 03: Spybrew


Så er det blevet tid til tredje bidrag til Stovts bryggerilog. Denne gang er det Jens Lynge Larsen fra Spybrew, der har været så venlig, at svare på spørgsmål, så vi alle sammen kan blive klogere på Hvidovres eneste nanobryggeri.
Jens Lynge Larsen
Bryggeriets navn:
Spybrew.
Siden hvornår:
Udgangen af 2014. Så det er stadig så nyt, som en frisktappet fadøl.
Fantombryggeri eller ”rigtigt”:
Det er et rigtigt bryggeri omend et lille et af slagsen.
Hvem står bag:
Jens Lynge Larsen
Hvordan kom det så vidt:
Jeg har været aktiv håndbrygger i mere end 10 år nu og valgte sidste år at kaste mig ud i at få fødevaregodkendt bryggeriet. Det er gået over al forventning og det er nu en realitet at Hvidovre - med Spybrew - har fået sit første fødevaregodkendte mikrobryggeri (nok nærmere nanobryggeri).
Hvad er planen:
Det første stykke tid fastholdes produktionen i small scale, hvor det tappes på fustager og sælges til udvalgte ølbarer i københavnsområdet. Der er fra starten fravalgt flaskeøl, men det kan være, at det kommer på et senere tidspunkt. Det vil dog lige om lidt være mulighed for at købe øl i såkaldte "growlers" på Spybrew, hvor øllet tappes direkte i "growleren", som man allerede kan fra visse ølbarer og brewpubs. Men det bliver på udvalgte dage, som vil fremgå af både hjemmesiden og på Facebook.
Hvilke øl skal vi forvente:
Der er allerede nu et par "faste øl": Undercover Pale Ale, Conspiracy IPA og Amager Ølhus Chiliøl. Sidstnævnte bryggede vi som en fødselsdagsgave til Johnny, som er indehaver af Amager Ølhus. Den blev serveret på cask på ølhuset og fik så gode tilbagemeldinger, at vi har valgt at fortsætte med at brygge den. Senest blev den serveret ved fØLs i Frederikssund, hvor den også blev rigtig godt modtaget. Conspiracy IPA'en, som er en godt humlet men frisk en af slagsen, fik ved samme lejlighed en 5. plads ud af 94 tilmeldte øl.
Hvad er næste træk:
Næste træk er, at deltage i årets Ølfestival, hvor Spybrew får sin egen stand med seks øl på hanen. Udover de tre ovennævnte øl vil er være tre andre, som brygges udelukkende til Ølfestivallen. Det bliver stand nummer 61!