mandag den 30. marts 2015

Anmeldelse: Rye King, Amager Bryghus

Navn: Rye King
Type: Letrøget Rugstout
Bryggeri: Amager Bryghus
Alkohol: 7,7%
Beskrivelse: Rye King blev oprindeligt brygget for en håndfuld år siden sammen med John Laffler fra Goose Island, nu har Amager Bryghus så begået den endnu engang. Jeg fik aldrig prøvet den oprindelige udgave, men kan vist ganske sindsroligt konstatere, at det har været ventetiden værd, at kunne krydse den af listen.
 
At drikke Rye King er som at give sin tunge tæsk med et nittebælte. Det er en fuldfed, hyggebrutal og raffineret rå øl efter mit hoved. Kropsmæssigt afstemt afdæmpet, fyldig men på ingen måde tyk. Man mødes af en subtil røgduft og så tager tingene ellers fart. Rye King er voldhumlet i virkelig heftig grad. Det kan lugtes, og i smagen er der et fint brændt efterslæb af humle. Uden at trække gardiner, hænger den fantastiske masser-af-humle-i-mørk-øl brændte smag i munden længe efter øllet er væk.
 
Det her er ganske enkelt pissegodt. Rye King er et rustikt ølmesterværk, der glider fløjlslet ned. Jeg er næsten ked af at være gift, for jeg tror sgu jeg har forelsket mig. Anbefales.
Indkøbt: Bestofbeers.dk (50cl, ,-) 
Karakter: 11