mandag den 16. marts 2015

Anmeldelse: Vladimir P, Hornbeer

Navn: Vladimir P
Type: Triple-Russian XXL Imperial Stout
Bryggeri: Hornbeer
Alkohol: 12%
Etikettekst: Vladimir P er en Triple-Russian XXL Imperial Stout - en helt ny ølkategori, brygget med uendelig stor respekt for den populære præsident, der uegennyttigt satser al sin energi på at gennemføre upopulære beslutninger. Det er egenskaber som befolkningen generelt savner hos politikere overalt på kloden. Men også den store grad af empati, der bliver udvist, når mindretal skal beskyttes. Hvordan han med beslutsomhed annekterer landområder med mindretal, der udviser sympati for den karismatiske præsident. Præcis som han beskytter det lille mindretal af nationens egne mænd, der synes bedre om andre af nationens mænd, end de synes om Petruska og Varushka. En tur bag tremmerfår dem som regel på bedre tanker. Så vestens politikere kan sandelig lære noget her. Det er nok derfor de nu er sure. Vladimir P er en naturlig arvtager for Tsarina Katarinas foretrukne Russian Imperial Stout på 8,2% fra Hornbeer. Det er 100 år siden, godt og vel. Hun var ikke just kendt for sine demokratiske tilbøjeligheder. Var lidt kold, kolerisk og beregnende. Men når hun kunne drikke en Russian Imperial Stout, så må tiden nu være til en Triple-Russian XXL Imperial Stout på 12%.

Beskrivelse: ”Putin har sat sig på meget. Magten, gassen, dele af Ukraine og en stigende del af de danske øletiketter. Først kom Ugly Ducks Putin, og sidste år dukkede så Vladimir P op fra Hornbeer. Det betyder, at lige nu kan jeg se en forvrænget Putin skamride en tyr ovre på vores stuebord. Om det er en slet skjult homoreference skal jeg lade være usagt, men det ville naturligt i forlængelse af etiketteksten, der ikke ligger fingre imellem når det kommer til Putins bedrifter. Nu er jeg ikke typen, der render med sladder, men jeg tror Jørgen og Gunhild synes han er lidt af en røv.

Øllet i glasset er lige så sort som de skygger Putin kaster over verden, men fornuftigt karboneret så det ikke føles helt så tungt. Der er masser af fylde i Vladimir P. En branket eftersmag, som jeg forsigtigt gætter på skyldes mørk sukker, giver sammen med en fornuftig bitterhed øllet dets karakter, der ville have været langt mere nådesløs i en tyndere øl, men som her pakkes ind i vat af al øllets fylde og en del sødme, der sørger for at ingen skærer sig på de skarpe kanter.

Hornbeer selv fremhæver lakrids som en af nuancerne i øllet, det kan jeg slet ikke smage. Det samme gælder til dels også mørk chokolade, mens malt og kaffe begge er der, med malten som den fremtrædende faktor. Hvis jeg savner noget, så er det et modspil. Vladimir Ps tyngde og sødme gør den lige voldsom nok alene, og det i særdeleshed, hvis man som en ensom ulv går alene i krig med Vladimir P. Jeg fandt et stykke mørk chokolade med kaffe til den sidste tredjedel af flasken, og det klædte virkelig øllet at blive overdøvet.

Så derfor! Har du planer om at købe Vladimir P, og har du ikke lige et dessertbord ved hånden, så køb et stykke fornuftig chokolade hjem sammen med flasken.
Indkøbt: YNWA Beer Shop (50cl, 50,-) 
Karakter: 9