onsdag den 11. marts 2015

Bryggeriloggen 05: Alefarm Brewing

Der gik ikke mange timer fra spørgsmålene var sendt til svarene lå i min indboks med følgende undskyldning "Jeg kommer måske til at skuffe dig - intet sort og tungt på tegnebrættet", til gengæld kommer vi til at se Farmhouse Ales og Sours fra Alefarm Brewing. Andreas, der står bag Alefarm Brewing har været så venlig, at svare på Bryggeriloggens spørgsmål.
Bryggeriets navn:
Alefarm Brewing
 
Siden hvornår:
Februar 2015
 
Fantombryggeri eller ”rigtigt”:
Alefarm Brewing starter ud som kontraktbryggeri. Målet er dog at kunne etablere egne faciliteter senere hen.
 
Hvem står bag:
Andreas Skytt Larsen, ølnørd, håndbrygger og bartender.
 
Hvordan kom det så vidt:
Jeg har hjemmebrygget i en del år nu og det er gået over al forventning. Først som vinder af en hjemmebrygkonkurrence på Mikkeller Bar Viktoriagade i forbindelse med CBC Week 2014, guld i stilkategorien IPA ved DM i Håndbryg 2014 og endelig dommerprisen ved Sjællandsmesterskabet i Håndbryg 2014 for en brett IPA. Det har været min drøm længe at starte mit eget og med alle de gode tilbagemeldinger synes jeg at den lå lige til højrebenet.
 
Hvad er planen:
Det her projekt er ret ambitiøst. Målet er at vokse organisk og se hvor det bærer hen. Jeg har en stor tiltro til mit øl, og jeg tror at kvaliteten og det jeg vil fortælle kan bære det langt. Bryggeriet vil også arbejde målrettet på at eksportere til udlandet, hvis der viser sig at være interesse. Indtil videre vil størstedelen af øllet tappes på flasker til detail (ølbutikker), men det er også planen at få det ud på fad på ølbarerne.
 
Hvilke øl skal vi forvente:
Alefarm Brewing har et overvejende fokus på farmhouse ales og sours, hvor brettanomcyces og lactobacillus vil have hovedrollerne. Desuden vil jeg gøre meget brug af blending, dvs. at blende forskellige øl indtil jeg er tilfreds med resultatet. Der vil være alt fra en humlet rustik wheat pale ale, til en belgisk witbier, farmhouse IPA, farmhouse saison, sour saison, berliner weisse og andre sour ales. Der vil gøres brug af både amerikanske, europæiske humletyper og varierede frugt- og bærtilsætninger. Der vil senere blive satset på fadlagringer.
 
Hvad er næste træk:
Næste træk er deltagelse i forskellige events, festivaller og markeder. Jeg er især stolt af at være med på et stort marked senere på sommeren. Det har jeg store forventninger til.