onsdag den 25. marts 2015

Poesibogen: Anders Andersen, Triplealehead

Endnu en ølblog har set dagens lys. Bag Triplealehead står Anders Andersen, bosat i Odense og tilhænger af  kraftige sorte øl og humlet bælleøl. Jeg spurgte Anders om han ville bidrage til Stovts Poesibog, det ville han. Vi stiller om.
 
Hvad er din yndlingsøl?
Der har været mange forskellige indtil videre - og der kommer med garanti nye til - men ellers banker mit humlehjerte for en frisktappet Todd - The Axe Man fra Amager Bryghus og Surly Brewing Co. En iskold Miami Vice fra Ugly Duck Brewing er dog også en langtidsværende favorit.
 
Hvad er din yndlingsøltype?
Det afhænger meget af situationen. Er det aften og tid til en hyggeøl, så vil jeg til hver en tid foretrække en god og kraftig Imperial Stout, der er proppet med masser af ristet malt og noter af chokolade og kaffe. På godt og vel alle andre tidspunkter foretrækker jeg en saftig og humlet IPA.
 
Hvor køber du dine øl?
Det er meget forskelligt! Som oftest handler jeg øl i H.J. Hansen, men jeg er ikke for fin til at købe en øl i Bilka eller Netto, hvis den ser spændende ud.
 
Hvad er din største øloplevelse?
Da jeg på en studietur i Firenze, får hevet hele klassen med ind på en Brewdog-pub, hvor vi ender med at sidde alt for længe. Her oplevede jeg hvordan øl kan samle alle - om de egentlig kan lide at drikke øl eller ej. Folk gik ind til det med åbent sind, nærmest som børn i en slikbutik, og var nysgerrige efter at prøve ”den der, den der og den der”. Selv min, ikke øl-drikkene kæreste, fandt en øl der faldt i hendes smag.
 
Hvad er det øl kan siden det er så godt?
Øl:
- kan samle folk …
- er godt i og til mad …
- er bedre end vin …
- kan tillade sig mere end vin …
- er godt at slukke tørsten med …
- lægger op til fordybelse og hygge …
- er lykke!