mandag den 23. marts 2015

Anmeldelse: Dark n' Hoppy, Ghost Brewing

Navn: Dark n' Hoppy
Type: Black IPA
Bryggeri: Ghost Brewing
Alkohol: 7,5%
Beskrivelse: ”Mit første møde med Ghost Brewing var Black Beast, bryggeriets Imperial Stout, der faldt overordentligt godt i smag. Siden da har jeg smagt flere af Ghost Brewings humlede varianter, der alle har gjort det godt, uden at det dog er blevet dokumenteret her på siden. Nu er tiden så inde til, at åbne op for næste sorte kapitel fra Ghost Brewing.

Dark n’ Hoppy er navnet, der står skrevet med sølv på den sorte etiket, og samtidigt en ganske dækkende beskrivelse af flaskens indhold. Den sorte IPA er under et tykt skum affødt af en mild overkarbonering, den mørkeste brun tænkelig. Og som den står i glasset, med halvt øl og halvt cremefarvet skum, har den en indbydende kontrast i farver, der skal vise sig ikke kun, at være en fryd for øjet.

Øllet er skarpt skåret. Det brændte og det bitre fletter sig sammen til et simpelt samlet udtryk, og øllet fremstår endimensionel, med en klar tone stående ud, der er så ren og uforfalsket, at den er umulig ikke at elske. Alt synes at gå op i en højere enhed. En minimal sødme runder det bitre udtryk, og en branket eftersmag bliver hængende længe uden at trække gardiner. Det er forfriskende så ukompliceret Dark n’ Hoppy er, og jeg er ganske enkelt begejstret.

Det her er en sort IPA lige efter mit hoved. Kontant, med en god ristet profil, der spiller sammen med bitterhed, og uden en gennemtrængende sødme. Dark n’ Hoppy ryger direkte ind på Stovts liste over anbefalede øl.
Indkøbt: YNWA Beer Shop (33cl, 35,-) 
Karakter: 11