tirsdag den 21. april 2015

Kunstbryggeriet Far & Søns nye lokaler

Anden påskedag var jeg nede og besigtige det, der skal blive Kunstbryggeriet Far & Søns nye domicil. Gemt i en baggård i den centrale del af Svendborg, bliver det her, at Bo Rino Christiansen kommer til at brygge kommercielt. Som tingene står nu, startes brygningen op i løbet maj, når lokalerne er blevet gennemrenoverede. Der vil indledningsvist blive brygget i 100 liters batches. Følger man Stovt, vil man vide, at jeg tidligere har lavet en Imperial Stout sammen med Bo, der blev virkelig positivt modtaget da den blev sendt ud til landets ølbloggere. Den kommer til at indgå i det faste sortiment sammen med blandt andet en tørhumlet pilsner. Man kan forvente at se en del one-offs og en del variationer over de øl, der kommer til at optræde i sortimentet, da den begrænsede batchstørrelse giver mulighed for leg og eksperimenter.

Der bliver sammen med bryggeriet installeret et fuldt funktionsdygtigt køkken, der gør det muligt, at lave mad både ud og ind af huset, og det ene af lokalerne bliver omdannet så det kan fungere både som salgslokale og bruges til ølsmagninger.

Efter en indledende rundvisning lånte vi stedets faciliteter, og lavede et testbryg på Bos nye Braumeister anlæg. Det blev en sort omgang, hvis tilblivelse blev foreviget i fotos.