Anden påskedag var jeg nede og besigtige det, der skal blive
Kunstbryggeriet Far & Søns nye domicil. Gemt i en baggård i den centrale
del af Svendborg, bliver det her, at Bo Rino Christiansen kommer til at brygge
kommercielt. Som tingene står nu, startes brygningen op i løbet maj, når
lokalerne er blevet gennemrenoverede. Der vil indledningsvist blive brygget i 100
liters batches. Følger man Stovt, vil man vide, at jeg tidligere har lavet en
Imperial Stout sammen med Bo, der blev virkelig positivt modtaget da den blev
sendt ud til landets ølbloggere. Den kommer til at indgå i det faste sortiment
sammen med blandt andet en tørhumlet pilsner. Man kan forvente at se en del one-offs
og en del variationer over de øl, der kommer til at optræde i sortimentet, da
den begrænsede batchstørrelse giver mulighed for leg og eksperimenter.
Der bliver sammen med bryggeriet installeret et fuldt
funktionsdygtigt køkken, der gør det muligt, at lave mad både ud og ind af
huset, og det ene af lokalerne bliver omdannet så det kan fungere både som
salgslokale og bruges til ølsmagninger.
Efter en indledende rundvisning lånte vi stedets
faciliteter, og lavede et testbryg på Bos nye Braumeister anlæg. Det blev en
sort omgang, hvis tilblivelse blev foreviget i fotos.