tirsdag den 23. juni 2015

Ølindkøb: Ølnørdkasse, Boxbeers

Jeg var næppe den eneste, der hoppede på tilbuddet om at melde sig til et af Boxbeers ølabonnementer, modtage første kasse til halv pris og så ellers hoppe fra igen. Et tilbud som Boxbeers kørte for et par uger siden, og som blev leveret i onsdags. 

Mit valg blev ”Ølnørdkassen” i månedsudgaven, med en salgstale, der hedder: 6-8 øl leveret månedligt for 399,- inkl. porto. Juni måneds kasse rummede dog ni flasker: 

Alefarm – Greener Pasture Farmhouse Saison 
Beer Here – Kama Citra Brown Ale 
Thisted Bryghus – Limfjordsporter 
Sierra Nevada – Bigfoot Barley Wine 
Amager Bryghus/Surly Brewing - Todd the Axe Man 
Randers Bryghus – Tap Dancing Hippo Imperial Oatmeal Whisky Stout 
Lervig – Galaxy IPA 
Lervig – Konrad’s Stout 
Ugly Duck – Hop Devil 

Alefarm havde jeg krydset fingre for var at finde i kassen, da Alefarms Favorite Pastime var at finde i seneste måneds kasse. Todd the Axe Man, Konrad’s Stout og Limfjordsporteren er alle mesterlige, men det føles lidt spøjst at finde en så let erhvervelig øl som Limfjordsporteren i en ”ølnørdkasse”. Resten af kassens indhold er ganske solidt, om end en smule kedeligt. Jeg savner flere nyheder og skævheder udover flasken fra Alefarm, og både Beer Here og Ugly Duck laver i hvert fald en del bedre øl end de repræsenterede. Eneste wildcard i kassen er flasken fra Randers Bryghus som jeg ikke ved hvilke, hvis nogen, forventninger jeg bør have til.
Fungerer konceptet så? Altså, jeg vil til hver en tid hellere selv blande mine øl, så jeg kan undgå kedelige gengangere og nitter (jeg gider ikke Barley Wine). Men er man omvendt basalt ølnysgerrig, og for doven til selv at træffe sine valg, så er kassen da en fin mulighed for at kunne lidt nyt øl i postkassen en gang om måneden. I forhold til ovenstående ved jeg dog ikke om jeg vil forvente ”..at vi sender dig nye fremadskuende stilarter, limited editions, sære øl eller bare øl, som fx er humlede, knaldsorte eller ekstreme”. 

Prisen i Boxbeers eget løssalg er 355,- for ovenstående pakke, hvilket så ville være eksklusiv porto på 49,-. 404,- i alt og en besparelse på 5,-. Derfor er det også dovenskaben mere end det er det prisbevidste, der skulle få en til at vælge et ølabonnement. Især med tanke på, at Boxbeers leverer fragtfrit ved bestilling over 400,-. Det vil sige, at gider man selv stykke sin bestilling sammen, så kan man proppe en ekstra øl i kassen, og sortere nitterne fra, hvis man vælger at skele til de abonnementskasser Boxbeers sender ud. 

Jeg klager dog ikke over at have scoret ovenstående stak for under 200,-, og synes samtidigt, at Boxbeers skal roses for, at have mange både gode og interessante flasker i deres løssalgsafdeling. Det ændrer dog ikke på, at ølabonnementsordningen ikke er for mig.