torsdag den 25. juni 2015

Bryggeriloggen 07: Gamma Brewing Co.

Det er ikke lykkedes mig, at afstemme min kalender med Christian Firtals tavle i en grad, at det har været muligt, at få prøvet øllet fra Gamma Brewing Co. Det skal dog ikke forhindre mig i, at gribe fat i seneste bryggeri fra Ølkollektivet i Gørløse, og høre om de ville bidrage til Stovts Bryggerilog. Nick Theilgaard Olesen fra Gamma Brewing Co. meldte tilbage, at det ville de gerne, og svarede i samme åndedrag på spørgsmålene.
Fra venstre til højre: Nick Theilgaard Olesen, Coy Eakes, Jesper Rauff Schultz og Jakob Nørby Houmøller.
Bryggeriets navn: 
Gamma Brewing Co. 

Siden hvornår: 
Vi startede firmaet i Marts 2015 og kom med vores første øl, et samarbejde med Ølsnedkeren, i April. Det blev 'Night Crawler' en prægtig Black IPA. 

Fantombryggeri eller "rigtigt": 
Vi er et "rigtigt" bryggeri. Vi har til huse i Ølkollektivet på det gamle Borup Mejeri i Gørløse. 

Hvem står bag: 
Bagmændende er Jesper Rauff Schultz, Jakob Nørby Houmøller, Coy Eakes og Nick Theilgaard Olesen 

Hvordan kom det så vidt: 
Vi var fra start tre venner, Jakob, Coy & Nick, der havde mødt hinanden som bartendere på forskellige ølbarer i København. Vi havde alle håndbrygget lidt og ville gerne prøve kræfter med mere. Pludselig fik vi en mulighed for at blive en del af Ølkollektivet, og da Jesper hørte om det kunne han heller ikke modstå fristelsen og blev dermed vores fjerde mand på holdet. Vi har alle en baggrund som bartendere på Ølbarer, Coy har en Master i biokemi, valget faldt derfor ret naturligt på ham som vores Brygmester. Vi planlægger dog alle bryg sammen, og vi er alle med til at udvikle opskrifterne til vores øl. 

Hvad er planen: 
Vores plan er at udvide vores produktion i takt med at vi får midlerne til det. Vi er allerede nu repræsenteret på ølbarer i Ålborg, Århus, Odense og København. Det er godt, men selvfølgelig ikke nok og vi vil i den nærmeste fremtid begynde at flaske vores øl også. 

Hvilke øl skal vi forvente: 
Som udgangspunkt vil vi gerne have, at vores øl kan nydes af mange forskellige mennesker. Men når det så er sagt så har vi alle en hang til de tørre og bitre øl. Vi vil lave alt lige fra Kellerbier til Imperial Stouts, og vi drømmer om at kunne udvide produktionen til også at omfatte surt øl, med tiden. 

Hvad er næste træk: 
Vores næste release bliver en Amerikansk Wheat Ale. Knastør og på 6%. De andre nyheder er hemmelige lidt endnu :)