torsdag den 9. juli 2015

Ølindkøb: Det Lille Bryggeri

Da vi en lørdag skulle til Helsingør i forbindelse med et bryllup, forhørte jeg mig hos min kone, om vi ikke lige kunne slå et smut forbi Bringstrup. Det kunne vi da sikkert, hvis jeg ellers gad fortælle, hvor Bringstrup lå og hvad der var i Bringstrup. Så jeg måtte forklare, at Bringstrup er stednavnet (det kan vel knapt kaldes en by), der rummer Det Lille Bryggeri. Placeret behageligt tæt på motorvejen, og leveringsdygtige i øl af en kvalitet, der gør at jeg godt vil køre en omvej. 
I forbindelse med Det Lille Bryggeri har man etableret Den Lille Gårdbutik. Løst bedømt udefra gætter jeg på, at det lille bryggeri har til huse i et gammelt værksted, og at butikken er placeret i det gamle kontor. Om virkeligheden forholder sig således aner jeg ikke, men det er nu engang den historie, der dukkede op i mit hoved. 
Butikken rummer et bundsolidt udvalg af bryggeriets øl, også nogle ældre fadlagrede varianter, jeg ikke kan mindes at have set før. Alt er sat op i fine hvide reoler, der også rummer diverse delikatesser, vin, olier m.m. I vindueskarmen står et udvalg af andre øl, fra blandt andet Port Brewing, Evil Twin og andre amerikanske bryggerier. Vi blev mødt af Rene, der ejer Det Lille Bryggeri. Han spurgte ind til om vi skulle have hjælp med noget, og om der var interesse for en smagsprøve. Efter at have svaret nej og ja, gik jeg på jagt langs reolerne. Priserne kunne man ikke udsætte noget på. En øl koster 35,- og fire kunne erhverves for 120,-. Dette gjaldt øllene fra standardsortimentet, de fadlagrede varianter kostede en smule mere. 
Jeg fik valgt, hvad jeg ville have, betalt og spurgte på vej ud, om jeg måtte se bryggeriet. Det var der intet problem i. Rene var ved at brygge Imperial Stout. Dagen før havde han brygget tre gange, denne lørdag skulle han brygge tre gange, og søndagen skulle han også igennem tre bryg. Hatten af for en helhjertet indsats. Løst bedømt lignede det, at Det Lille Bryggeri godt kunne tåle at få noget mere plads at boltre sig på. Gæringstanke og stedet 300liters bryganlæg var placeret inde bagerst, med færdigvarer og råvarer i den forreste del af lokalerne. Gårdspladsen var også taget i brug til dele af lageret, hvilket lignede en nødvendighed for at kunne bevæge sig rundt derinde og komme til at køre mæsken ud. 

Er man alligevel på motorvejen, er Bringstrup omvejen værd. Jeg endte med at tage otte flasker med mig, syv fra standardsortimentet og en enkelt fadlagret, og fik som en lille bonus lov til at komme på McDonalds, da vi i Ringsted skulle på motorvejen igen.