onsdag den 15. juli 2015

Ølindkøb: Stovts hurtige tysklandsguide

Skal man sydover på ferien i år, og går turen gennem/til vores tysksprogede naboer i syds fædreland, så er her par bud på, hvor man kan købe sit øl undervejs.

Tyskland/Østrig 
Det nordtyske ølbloggerkollektiv Bierguerilla har stykke et kort sammen over anbefalelsværdige ølsteder i Tyskland og Østrig. Pubs, bryggerier og butikker er repræsenteret med hver deres farve.

Berlin 
Den anbefalelsesværdige tyske ølblog Hopfen Helden har lavet en liste over de bedste ølbutikker i Berlin.

Hamburg 
Stovt gæstede Hamburg sidste år, og nåede lidt rundt omkring. Skulle jeg tilbage ville jeg helt sikkert genbesøge Craft Beer Store og Bierland Hamburg, der begge imponerede mig. Siden da er Beyond Beer også kommet til, som virker rigtigt fornuftigt skruet sammen.
Butikker:
- Craft Beer Store 
- Bierland Hamburg 
- Bierspezi Hoheluft 
- Beyond Beer
Værtshuse:
- Galopper des Jahres
- Schankwirtschaft
- Altes Mädchen

Øllet
Jeg nåede, at få smagt mig igennem rigtigt, rigtigt mange bryggerier sidste år og det var ikke lige godt det hele. Tre af bryggerierne stak dog ud i en grad, at jeg godt tør anbefale dem. Brewcifer og Ale Mania skulle ifølge hvad jeg har læst også være en anbefaling værd.
- Buddelship
- Brewcifer
- Kreativbrauerei Kehrwieder
- Hopfenstopfer
- Ale-Mania