fredag den 3. juli 2015

Sort vinyl og øl: Spids Nøgenhat/Evil Twin

I dag er det fire år siden, at et massivt skybrud skyllede ind over landet. Fyldte kældre, oversvømmede kloakkerne, druknede inventar og gav forsikringsbranchen grå hår i hovedet. 

Blandt de steder, der fik regnen at mærke var Ølbutikken. Og til minde om de øl, der måtte lade livet, bryggede Evil Twin Hop Flood. 

”On a beautiful summer night in July while peaceful Danes rocked at Roskilde Festival and sipped wine in their picturesque summer retreats, an apocalyptic tidal surge flooded the famous Ølbutikken in Copenhagen and drowned thousands of precious beer – Hop Flood is a bitter tribute to the heroic bottles that didn’t make it.” 

Samme nat spillede Spids Nøgenhat en magisk koncert på Roskilde Festivalens Pavilion Junior-scene, ti år efter deres debutplade ”En Mærkelig Kop Te” blev udsendt, og før det (næsten)folkelige gennembrud meldte sig med ”Lolland Falster”. Jeg var der ikke selv, men et par dage senere fik jeg via en mellemmand en optagelse af koncerten, som siden er blevet skamhørt. Dele af koncerten dukkede også op på livepladen ”De Sidste Her På Jorden”, der også siden har været flittig gæst på huset pladespiller. Jeg kan blive ved med at vende tilbage til syren, kærligheden og den intensitet, der er blevet fanget på optagelserne. 

Helt samme intensitet rummer Hop Flood ikke, men af en Amber Ale at være, er den en positiv overraskelse af den slags, man godt kan vende tilbage til. Humlen bider pænt fra sig, og mere end det sødtunge sjask jeg normalt forbinder med en Amber Ale, så går tankerne mere i retning af en rustik Double IPA, der ikke er sat i verden for at dominere. 

Et mesterlig koncert og en gedigen øl, ikke skidt gået af en smule regnvand. 

Spids Nøgenhats koncert fra Roskilde Festival 2011 kan downloades her.