onsdag den 7. oktober 2015

Bryggeriloggen 09: Bad Seed Brewing


Så var det der, så var det der ikke, og nu er bryggeriet med det Nick Cave-beslægtede navn så tilbage på fadølshanerne. Manden bag hedder Fredrik Hector, og han har spredt god karma ved at besvare spørgsmålene i Stovts Bryggerilog. 

Bryggeriets navn: 
Bad Seed Brewing. 

Siden hvornår: 
Startet i 2013 med øllen Albino Gandhi, genoprejst i 2015 som en del af 
Ølkollektivet.

Fantombryggeri eller ”rigtigt”: 
Fantombryggeri – jeg brygger mine øl på Ølkollektivet. 
Hvem står bag: 
Bad Seed Brewing er en one-man-operation, og jeg (Fredrik Hector) er brygger, fleischmester flash og enevældig diktator 

Hvordan kom det så vidt: 
Første øl var et produkt af min tid som praktikant på Nørrebro Bryghus, hvor jeg var i lære hos Peter Sonne (Flying Couch mm.), og til sidst blev jeg som en utæmmet hest sluppet løs i bryggeriet med frihed til at lave præcis den øl, jeg ville. Dermed var Bad Seed Brewing skabt. I mellemtiden har jeg blandt andet rejst Asien tynd, fundet inspiration til en masse øl, og så bød muligheden sig for at komme i stald hos ØlKollektivet, og nu er Bad Seed Brewing genopvakt med den nye øl, Lazarus Resurrection IPA, med reference til Lazarus, som blev opvakt fra graven. 

Hvad er planen: 
Eftersom jeg er ganske nystartet, bliver der brygget nye øl med en frekvens på ca. én til halvanden måned. Målet er at brygge så meget øl, som jeg overhovedet kan, så meget som markedet kan bære. Indtil videre satses der lokalt i Kbh og i de større jyske byer. 

Hvilke øl skal vi forvente: 
Jeg brygger øl fuldstændig efter egne smagsløg, og efter hvad jeg synes er sjovt at eksperimentere med. Et af mine helt store hjertebørn er Saison, som man fra min side kommer til at se flere af. Jeg har også en stor forkærlighed for IPA, som skinner tydeligt igennem, da alt hvad jeg har brygget indtil nu har været IPA’s. Jeg synes også sort øl er fantastisk, surt øl er også fantastisk, og det er også felter, jeg kommer til at bevæge mig indenfor. Og hvorfor ikke blande nogle af de førnævnte? Alt kan ske, det eneste jeg kan love er, at det ikke bliver kedeligt. Inspirationen til mine øl kommer mange steder fra. Nogle er inspirerede af mine rejser i Asien, andre er inspireret af musik eller film og deres æstetiske udtryk, og andre øl kommer på grund af et sjovt navn til øllen, og så bliver øllen ligesom designet ud fra hvad navnet siger mig. 

Hvad er næste træk: 
I løbet af de næste måneder kommer der en saison, vietnamesisk kaffestout og måske en Batman-øl. Idéer er der i hvert fald nok af!