mandag den 14. december 2015

Årets danske bryggeri: Ghost Brewing

Den for mig absolut sværeste kategori at sætte et navn på i år, har for mig været årets danske bryggeri. Mange har gjort det godt, nye er kommet til og har imponeret, men ingen har for alvor formået at trække fra feltet, så årets vinder er fundet efter en massespurt. Her er jeg nået frem til den konklusion, at jeg tager hatten af for Ghost Brewing, og beder dem træde op på præmiepodiets øverste trin. 

Jeg har af flere omgange udpeget og udråbt Ghost Brewing til at være Danmarks bedste sortølsbryggere. Kombinationen af min forkærlighed for det sorte, og Ghost Brewings evne til at brygge det, har gjort, at jeg mere end ved nogle andre bryggerier har fået små trækninger, når Ghost Brewing har varslet, at de sender en ny sort øl på gaden. Det er den samme fornemmelse, som den jeg fik, når der tilbage i de fysiske mediers tid kom ny single fra en af de grupper, jeg gik efter at eje alt med. Roen i sjælen bliver ikke genoprettet før øllen eller pladen er i hus, og det er en fornøjelse, at der er et bryggeri derude, der kan give en mand på katastrofekurs mod de 40 følelsen af at være en fanboy igen.

Ghost Brewing sendte en del sort på gaden i 2015, løst opremset blev det til: Darkest Moon, Black Magic Vanilla Sky, Black Octopus, King Kegwa og ikke mindst Black Beast fadlagret i fem varianter, og hver og en var værd at gå efter. Lige nu har Ghost Brewing ikke noget sted at brygge, men læser jeg det nylige interview i Sort Mælk korrekt, så falder der en aftale på plads i løbet af 2016. Indtil da må de hygge sig med, at være årets danske bryggeri på Stovt.