mandag den 26. oktober 2015

Anmeldelse: Black Magic Vanilla Sky, Ghost Brewing

Navn: Black Magic Vanilla Sky
Bryggeri: Ghost Brewing
Alkohol: 11,8%
Beskrivelse: Det er ikke så få gange jeg har udråbt Ghost Brewing til Danmarks pt. bedste bryggeri når det kommer til sorte øl, og uanset hvordan det skal vise sig, at Black Magic Vanilla Sky Imperial Stout smager, så bliver der ikke rokket ved det i dag, dertil ligger de for langt foran de andre i førerfeltet.

11,8% er en slat, og med vanilje i sovsen kunne man godt på forhånd frygte, at flaskens indhold ville være den rene vaniljecreme, men det har åbenbart ikke været hensigten med denne øl. Det første, der slår mig, er hvor blottet for duft Black Magic Vanilla Sky er. Efter at have sniffet med først det ene, siden det andet næsebor og til sidst dem begge, giver jeg op. En smule vanilje gemt godt af vejen, og lidt mørk sukker er alt jeg med næsen kan trække ud af den.

Smagen er på en og samme gang undervældende og massiv, og smagen er ikke klart dechifrerbar. Det er rosiner, mørk sukker, bitterforladt brændthed og så ellers bare mørke. Rosindelen giver en vis vinøsitet, der hænger som en hinde på øllet og veksler i styrke, men mørket tynger delelementerne ned og lader ikke noget for alvor træde frem i lyset. Det er både øllets styrke og svaghed. Svaghed, fordi øllet mangler karakter, men styrke fordi Black Magic Vanilla Sky toner rent flag og er helt sin egen uden at stikke i for mange retninger.

På bundlinjen er Black Magic Vanilla Sky en fedladen bamse, der ikke skræmmer nogen. Hvor kær den end måtte være, så savner man lidt at den viser kløer. Det ændrer dog ikke på, at den også er hyggelig og vamset.
Indkøbt: YNWA Beershop, Kolding (33cl, ca. 45,-)
Karakter: 9