torsdag den 22. oktober 2015

Poesibogen: Jesper Jarlskov, Levemand

Seneste ølblog til at dukke op på disse kanter er Levemand. Bag bloggen står Jesper Jarlskov, der glemte, at svare nej da Stovt spurgte om han ville bidrage til Poesibogen. 

Jesper accepterede, at bordet fangede og vi kan derfor stille om..

Hvad er din yndlingsøl? 
Det er svært at svare på, der er så mange spændende. En del af charmen er jo også at der er så mange spændende ting at opleve, så hvis man har fundet det perfekte er det jo lidt som om jagten er overstået. Så min yndlingsøl må være den jeg ikke har prøvet endnu. 

Hvad er din yndlingsøltype? 
Igen er det svært. Der må gerne være godt med smag, så en lækker crisp, kraftig, bitter IPA er rigtig lækkert, en god Stout med kaffe er bestemt heller ikke af vejen, slet ikke hvis de er lagret ordentligt og længe, så vi er ude i noget portvinsagtigt. Mine øjne er også begyndt at blive åbnet mere for de sure sager, som Gose og Lambic, så dem er jeg rigtig glad for i øjeblikket. Jeg er desuden ret glad for Black IPAs, da de ofte kan give en rigtig lækker blanding de sprøde og bitre smage fra IPAen og de røgede mørke typer der bidrager med sine egne bitre smage, best of both worlds! 

Hvor køber du dine øl? 
Oftest på nogen af Københavns mange gode ølbarer, man kan nærmest altid finde et eller andet nyt og spændende på dem allesammen. Butiksmæssigt kan det være meget forskelligt. Hvis jeg finder noget spændende eller prisbilligt i et supermarked kan jeg godt købe det, ellers er det altid hyggeligt at cruise ølbutikker som Høkeren, eller Kihoskh hvis jeg er på de kanter. Jeg er også glad for at købe online, så sparer man en del af besværet da de kun skal slæbes fra posthuset, og så er det bare lettere at slæbe en omhyggeligt pakket kasse, end en tynd plastikpose hvor alting flyver rundt. Jeg modtager desuden en masse spændende ting i Boxbeers Ølnørdabbonnement

Hvad er din største øloplevelse? 
Jeg brugte en lille uges tid med nogle kammerater i Tyskland i 2014. Første overnatning var i Leipzig, der nåede vi ikke de store øloplevelser, men Tyskland vandt VM i fodbold den aften, så det var en imponerende fest i hele byen. Dagen efter nåede vi forbi "Ohne Bedenken" til en klassisk Gose, inden vi kørte videre til Bamberg, hvor vi havde nogle dage med lækker røgøl og andre lokale seværdigheder. Det var en virkelig god tur med rigtig mange spændende øl. 

Hvad er det øl kan siden det er så godt? 
Som jeg har været inde på et par gange er jeg virkelig imponeret over alsidigheden. Det kan både være ligegyldig billig pilsner for the buzz sammen med vennerne. Men det kan også være oplevelser til hele smagspaletten; bitterhed fra IPAer, salt fra Gose, surhed fra Gose og Lambic, sødmen fra Stouts, og blandinger af alle disse i et uendeligt antal variationer. Jeg mangler bare en øl med fokus på umami, men mon ikke det findes. Ellers er Mikkeller nok i gang med at lave det til sit voksende madimperie.