onsdag den 21. oktober 2015

Amerikanske ølblade: All About Beer

Efter i sidste uge, at have set nærmere på Draft Magazine, forsætter Stovt nu sin igennem den amerikanske ølmagasinjungle, og tager i dag et nærmere kig på All About Beer Magazine
Af de tre ølblade jeg holder, er der ingen tvivl om, at All About Beer Magazine er det mest tilgængelige, og langt hen ad også det bedste af dem. Bladet er bygget op som de fleste magasiner, med blandet smånyt først, så de længere artikler og til sidst anmeldelserne. Der er faste features som ”Pull up a stool with..”, der er luksusudgaven af Stovts Bryggeriloggen og flere faste klummer, hvor der blandt andet skrives om både den forretningsmæssige del af ølbranchen, historien bag en given stilart, hjemmebryg og så har Randy Mosher også sin egen faste side, hvor han skriver sit om øl. Klummerne giver bladet tyngde, for de er velskrevne og for det meste god læsning, der ofte giver små aha-oplevelser. 
I anmeldelsessektionen dukker der et andet genkendeligt navn op, nemlig Garett Oliver. Anmeldelsessektionen er delt i to. Den almindelige anmeldelsessektion, hvor der er valgt en redaktionel linje, der hedder, at det næsten udelukkende er positive anmeldelser, der får lov til at fylde siderne op. Og så er der Beertalk, hvor ølkendisser er blevet parret to og to, og har udleveret fire øl, som der så sættes to stemmer på. Garett Oliver er på hold med Lisa Morrison, og de leverer begge små sublime anmeldelser, der passer fint til min tilgang til øl, mens andre leverer mindre moderne, mere stilartsnazistiske anmeldelser, der ikke har hold i min virkelighed. Som anmeldelsesform virker det dog. 
Endelig er der artiklerne, der går bagom så forskellige emner som flasker, lagring, anmeldelser med meget mere, og netop alsidigheden og uforudsigeligheden gør artiklerne spændende at gå på strandhugst i. Hvis der skal sættes et lille minus, så er det de jævnlige artikler om europæiske ølemner, der som regel er smurt ind i gloss og romantiske toner, der ikke helt giver mening, hvis man bruger sin hverdag på at være europæer. Overordnet er der dog masser af viden og indsigt at hente i artiklerne. 

All About Beer er virkelig et godt blad, der burde tiltale både den inkarnerede og den smånysgerrige øldrikker. Skulle jeg skære antallet af modtagne blade i postkassen ned til et enkelt, så ville det blive All About Beer.