onsdag den 2. marts 2016

Anmeldelse: Gose m.m.

Egentlig var planen, at samle en stribe Gose til en temaanmeldelse, men Coral Seas fra To Øl/Buxton faldt uheldigvis ud af skabet, ned i en taske, op af tasken, ned på en oplukker og videre ned i to glas et par dage før smagningen, så i stedet for et rendyrket Gose-tema, så bliver det et Gose-tema med en enkelt gæsteoptræden. 

Lad os da bare starte med the odd one out. Kentucky Uncommon er et samarbejdsbryg mellem Lervig Aktiebryggeri og To Øl, baseret på maltprofilen til Kentucky Bourbon og et skud mælkesyrebakterier. Idéen med at hugge maltprofilen er god, men resultatet fungerer desværre ikke i praksis. Den cloudy as fuck brunlige øl, der bliver skænket i glasset er håbløst overkarboneret i en grad, at alle nuancer drukner i brus. Senere, da boblerne var blevet trætte og gået hjem, står det klart, at det ikke kun er deres skyld, at Kentucky Uncommon ikke er et hit. Det sure stikker i alle retninger, muligvis fordi det ikke har noget at læne sig op af. Jeg savner ganske enkelt smag, og derfor er det sidste ord jeg skrev mine noter også lig med den dom jeg hæfter på Kentucky Uncommon: Kedelig. 

Første stop på det planlagte Gosetrip, bliver ligeledes en øl fra To Øl. Gose To Hollywood er en Gose brygget med appelsiner og det kan lugtes. Blandet med det sure giver det en særegen og gennemtrængende duft. I forhold til mine præferencer indenfor Gose, så mangler Gose to Hollywood salt. Den bider ikke nok fra sig, så slutproduktet bliver et lidt for parfumeret mix af Grapejuice, appelsinjuice og surt. Jeg er ikke fan. 

Før temaet udvikler sig til noget, der kunne ligne et vendetta i retning af To Øl, så skal det lige indskydes, at Coral Seas var en virkelig positiv oplevelse. 

Videre til Sverige, hvor Omnipollo har begået Bianca – en Mango Lassi Gose brygget med mangopuré. Det er heller ikke fordi der er det store bid i Bianca, til gengæld balancerer den uendeligt godt. Trods navn og indhold, tænker jeg, at det lille tropiske knæk Bianca har, går i retning af ananas. Bianca er et let og forfriskende mesterværk af en Gose, der ikke kan anbefales nok. 

Lad den første være den sidste. Første gang jeg smagte Gose var det Westbrook Gose og den står for mig stadig som moderskibet når det gælder Gose. Intenst sur, masser af salt og alligevel næsten naturtrodsende rund i smagen. Det er stop and go, som det skal være når det gælder Gose. Drikke, stoppe fordi salten bremser indtaget, drikke mere fordi salten gør dig tørstig. Det er helt perfekt. 

Karakterer:
Kentucky uncommon: 7 
Gose to Hollywood: 7 
Bianca: 11 
Westbrook Gose: 11