torsdag den 17. marts 2016

Anmeldelse: Tre fra Brewdog

Brewdog gjorde comeback på det danske marked sidste år, de One Pint overtog distribution af det skotske bryggeri. Det betød også comeback på hylderne til Punk IPA, hvilket i Stovts ydmyge mening er en god ting. Det var dog tre andre mere eller mindre humlede Brewdogvarianter jeg tog under armen og drog hjem med. 

This. Is. Lager. er Brewdogs bud på en pilsner. Ifølge salgsteksten er den humlet med ti gange så meget humle som en industriel pilsner. Den er da også fornuftigt bitter, og bringer tankerne i retning af de tjekkisk inspirerede pilsnere, der som regel har et lille fint bittert bid. This. Is. Lager. fremstår lidt tyndbenet gul, og mener i fremtoning paradoksalt nok om en industriel pilsner. I forhold til, hvad der ellers findes af pilsnere, så virker det tosset at betale 29,- for en øl, der godt nok er behageligt let og ligetil, men omvendt på ingen måde er et særligt inspirerende bekendtskab. 

Så er der mere bund i IPA’en Jack Hammer, der leverer en svulmende bitterhed, god mundfylde, fyldig smag og lang eftersmag. Det lyder ganske indbydende, men der er intet modspil til bitterheden, så Jack Hammer bliver en endimensionel omgang aromaforladt bitterhed. Den type øl har sine fans, men jeg hører ikke til den gruppe og karakteren bliver derefter. 

Hop Fiction er den bedste af de tre, uden at begejstringen tager overhånd. Pale Alen er en ukompliceret omgang afstemt bitterhed og tropiske noter, der kan drikkes uden de store tanker. Den forekommer mig med sin hårde karbonering og tynde krop en kende industriel, men det er måske bare fordomme. Hop Fiction er en anstændig hverdagsøl, hvor prisen ikke følger øllets værdi. Jeg har jævnligt købt Brewdog uden at tænke det store over det, andet end at det er ganske fornuftige øl, som bryggeriet begår. Så jeg er selv lidt overrasket over, at karaktererne ikke blev højere. Måske er det et tilfælde, at jeg lige har ramt tre skæverter, måske er Brewdog bare ikke mere interessant. Det er i hvert fald noget jeg vil være opmærksom på fremover. 

Karakterer: 
This. Is. Lager. – 7 
Jack Hammer – 7 
Hopfiction – 8