onsdag den 4. maj 2016

Amager Bryghus - Nye samarbejdsbryg på vej

Vanen tro bruger Amager Bryghus dagene op til CBC på, at brygge samarbejdsbryg. I år brydes rutinen dog en smule fra, hvordan det er foregået den seneste par år. Kun to øl bliver brygget med gæster udefra i dagene op til CBC, mens resten af årets samarbejdsbryg tidligere er blevet brygget i anden sammenhæng.

Siden ”Todd - The Axeman” blev brygget er Todds kone Linda stoppet hos Surly, men sammen med Todd og Linda Haug brygger Amager Bryghus ”Linda – The Axegrinder”, der bliver en 10-11% Oaked Imperial Red IPA. Grundet de ovenstående omstændigheder bliver der dog ikke tale om et officielt samarbejdsbryg med Surly. 

Egentlig var det planen, at Amager Bryghus skulle have lavet et samarbejdsbryg med Wicked Weed, men de har meldt afbud til CBC. Opskriften ligger dog klar og forventes, at skulle brygges på et senere tidspunkt. I stedet træder Fonte Flora fra North Carolina til. Der er endnu ikke sat navn på samarbejdsbrygget, men det bliver en blød IPA omkring de 6-7% med vægten lagt på aromaen frem for bitterheden. 
I denne uge brygger Morten og Jacob med Forest & Main, der holder til uden for Philadelphia. Resultatet skulle gerne blive en Grisette på mellem 4-5%. Forest & Main har deres egen gærkultur, som kommer med retur til Amager. Hvis det lykkes at opformere den, så bliver øllen også brygget på Amager og forhåbentlig klar til Amarikaner-dag. 

Årets Amarikaner-dag bliver afholdt 2. juli. Foruden de ovenstående øl, så bliver følgende samarbejdsbryg, oprindeligt brygget i USA frigivet: 

Darkest of Suns (Stillwater) - Spiced Black Saison
Swole Mole (Three Floyds) - Dry-hopped Imperial Pilsner (udkommet hos Three Floyds i USA som Swole Patrol) 
Game Of Arms (Cigar City) - Imperial Licorice Porter (udkommet hos Cigar City i USA som Top Roll) 

Til Amarikaner-dag får Amager Bryghus et par fade af den originale Top Roll hjem.