tirsdag den 3. maj 2016

Brewing with idiot #1: Introduktion

For et par måneder siden dukkede ovenstående foto op på Stovts Facebookprofil med ordlyden ”Et nyt Stovtprojekt tager sin begyndelse”. Projektet havde da egentlig været i gang ganske længe, for idéen til det dukkede op i slutningen af sidste sommer og siden gik tiden så med, at få de indledende detaljer på plads. Idéen er egentlig ganske simpel: Stovt skal brygge en øl! 

Projektet er på ingen måde tænkt som en udførlig guide til brygning, men undervejs er det mit håb, at jeg selv, og de der måtte læse med derude, får lidt bedre styr på nogle af de udtryk, måleenheder og variabler, der er når man brygger. 

Eftersom jeg kun har været bisidder ved brygninger er mine forudsætninger for selv at kunne skrue en opskrift sammen lig nul. Derfor har jeg været ude i byen og fået strikket en lagkage sammen, forstået således, at maltprofilen har jeg fået fra en brygger, den har en anden brygger så lagt en humleprofil ovenpå og til sidst har en tredje brygger så smidt gærglasur på værket. 

Det vil næppe være nogen overraskelse, at resultatet bliver en sort øl. Ønsket da jeg leverede min forespørgsel hos bryggeren, der leverede maltprofilen, var en sort øl på 7-10%. Da jeg bad om gær udtrykte jeg et ønske om intet vildt og intet belgisk. Det er de dogmer, der har været, resten har været op til bryggerne. 

Øllen er som det indledningsvist blev antydet blevet brygget. Planen er at der vil dukke indlæg op om malten, humlen og gæren, måske om brygdagen, men helt sikkert når øllen er færdig og der skal troubleshootes, hvad virkede, hvad virkede ikke og hvad skal vi have rettet til før vi brygger den igen. 

I sidste ende skulle der så gerne brygges den endegyldige udgave af øllen, som jeg håber vil kunne bringes ud til folket på den ene eller anden måde. Vi snakker ikke et kommercielt release, men måske vi må låne en fadølshane ude i byen et sted. Det tager vi til den tid, indtil videre er det bare mig, der tænker højt. Øllet skulle jo også helst være noget, der er værd at servere. 

Arbejdstitlen er Brewing with idiot, afsenderen bliver Horrible People plus bidragsyderne og det kommer til at dukke op i tide og utide på Stovt fra nu af og til jeg ikke gider mere. 

Stay tuned.