mandag den 2. maj 2016

Interview: Kenneth Kristensen, Flask.

 
På onsdag åbner Flask op i Nørregade i Aarhus. Når jeg har gæstet Aarhus, har jeg i efterhånden nogen år savnet en butik med et ordentligt udvalg. Jeg håber for både min egen og de lokales skyld, at Flask kan blive, der fylder det tomrum ud. Jeg greb i Kenneth Kristensen, den ene af de tre bag butikken, for at høre, hvad vi kan forvente os. 

Eftersom Aarhus set med fynske øjne i den grad synes at tørste efter et sted med et ordentlig øludvalg, kunne man frygte, at det er fordi kundeunderlaget ikke er på plads, hvilket de sidste par års ølbarsindtog modsiger. Så jeg spurgte Kenneth om de tror på, at der er et marked for en rendyrket ølbutik i Aarhus. 

”Ja, det tror vi bestemt. Interessen for øl i Danmark er jo generelt rigtig stor, og den virker til på glædelig vis kun at være støt stigende – og særligt inden for ”craftbeer”, eller hvad man nu vil kalde det. Men hvor mulighederne i Århus er rigtig gode for at gå på bar og drikke det, jamen, så er de ikke helt så prangende på butiksniveau. 

Jovist, man kan få en del i Århus, men der er ikke noget sted, hvor det er samlet og præsenteret på den måde, som vi gerne vil gøre det. Og særligt præsentationen af øllet er vigtig for os. Jeg mener – der er jo nærmest ikke det supermarked i landet, som ikke har minimum fem hyldemeter med øl, men det er ved Gud ikke alt sammen, der er lige godt. Og som forbruger er man helt overladt til sig selv – uden vejledning og service. Netop dimensionen med kyndig vejledning tror vi, at mange godt kunne ønske sig.

Derudover kommer vi også til at føre en del øl, der aldrig før har været tilgængelige i Aarhus. Det satser vi da bestemt også på, at folk vil tage godt imod”.
Kenneth Kristensen
Der står tre mand bag Flask. Kenneth Kristensen, Martin Christensen og Mikael Juul Larsen. Alle med en baggrund fra Voxhall, hvorfra de kender hinanden fra deres arbejde som henholdsvis booker, markedsføringsanvarlig og baransvarlig. På forhånd har de meldt ud, at der vil være fokus på personlig betjening og kundevejledning, men kan man overleve på gamle købmandsdyder? 

”Der er jo en kæmpe, kæmpe verden af øl derude. Rigtigt mange vil nok endda sige, at den er decideret uoverskuelig. Med gamle købmandsdyder, eller hvad vi skal kalde det, vil vi gerne hjælpe vores kunder med at navigere rundt, og skubbe dem i retning af de smagsindtryk de søger, og også gerne hen til smagsindtryk, som de slet ikke anede de søgte, eller vidste fandtes inden for øllens verden”. 

Hvis man skal kunne navigeres rundt, så skal der også være noget, at navigere rundt i blandt. Så jeg forsætter spørgetimen med at forhøre mig, om der kommer fokus på noget bestemt i Flask, eller om udvalget bliver en blandet landhandel. 

”Det eneste fokus, der som sådan bliver, er godt øl. Og inden for det gode øl bliver det så en slags blandet landhandel, som du siger. Der vil dansk, belgisk, amerikansk; bittert, surt og sort. Og alt derimellem, både hvad angår geografi og smag. 

Men! Vi vil gerne slå et slag for både frisk øl og øl på dåse. Det friske øl, fordi øl bare smager så meget bedre, når det er frisk – særligt det humlede. Og dåsen vil vi gerne slå et slag for, fordi den præserverer øllen bedre, end en flaske gør – igen, særligt når vi snakker humlede øl. 

Og så bliver servicen, og hjælpen til at navigere vores kunder rundt i sortimentet, det vel nok altoverskyggende fokus for os. Så alle kan nyde det øl, der passer allerbedst til deres ønsker”. 
Og udvalgets størrelse? 

”Egentlig er det ikke udvalgets størrelse, der for os er mest interessante. For vores rammer er slet ikke store nok til at det giver mening, at vi skal måle os på mængden i vores udvalg. Vores fokus er kvaliteten af og dynamikken i udvalget. Dels skal udvalget jo, som jeg har nævnt, være godt, og dels skal det også være meget omskifteligt. Hvis man kommer forbi den 1. i måneden og igen den 14. i samme måned, jamen, så skulle der på hylderne den 14. gerne være en del nye ting, som ikke var der den 1. 

Og endelig: Er det en butik for alle, eller mest for nørderne? 

”Det er en butik for alle – også nørderne. Som vi ser det behøves det ene såmænd ikke at udelukke det andet. Det er vigtigt for os, at alle kan føle sig hjemme i butikken, og altid kan finde noget, som de gerne vil have. Men vi håber virkelig også, at kunne være med til at åbne nye døre for de folk, der ikke er nørder”. 

 Flask åbner på onsdag. Følg Flask på Facebook, eller kig forbi Nørregade 40, 8000 Aarhus C.