tirsdag den 26. april 2016

Pale Ale Festival 2016

Femte til ottende maj går årets Pale Ale Festival på Christian Firtal ned. Fire dage med humlede øl i alle afskygninger og den eneste ølfestival jeg kan prale af, at have været til mere en enkelt gang. I sidste uge satte jeg mig ned med en danskvand og Thilde, der til dagligt huserer bag baren, og tog en snak om årets festival. 

Den gode nyhed er, at har man svært ved omstilling, så bliver man ikke udfordret det store i år. Mange af årets ændringer ligger i den praktiske afdeling, men der kommer alligevel til at ske små nye tiltag. Antallet af haner i teltet, bliver udvidet til 12, således, at der er 32 haner i spil. Der bliver i år kun sessionskift fredag og lørdag, til gengæld er programmet udvidet med en BBQ søndag. Poletsystemet forsætter som man kender det, og inspireret af andre festivaler indfører man i år vandposter, hvor man kan skylle glas. 

Der bliver i år brygget to øl specielt til Pale Ale Festival. Fra Amager Bryghus kommer Springtime in Tårnby, der udover at plagiere Carl Nielsen, er en Session IPA på 4,8%. Fra Ugly Duck kommer Obama, en APA på 4,8%, brygget med Magnum, Mosaic og El Dorado humle. Obama vandt ved det fynske mesterskab i håndbryg, og bag opskrifter står blandt andet Stefan Jørgensen, der arbejder som bartender på Christian Firtal. 

Christian Firtal har bevidst valgt, at skære i antallet af særbryg, da de tidligere har fyldt godt på ølkortet i tiden, der fulgte Pale Ale Festivalen. Til gengæld har det gjort det muligt, at bestille langt mere varieret ind i år. Der er bestilt over 100 forskellige øl ind, blandt andet kan man glæde sig til øl fra AleSmith, Brew By Numbers og Prarie Artisan Ales.