torsdag den 23. juni 2016

Anmeldelse: Clown Shoes


Da Boxbeers for et stykke tid siden blev leveringsdygtige i Clown Shoes, var det samtidigt første gang, at jeg stødte på bryggeriet i almindelig størrelse flasker. Derfor virkede det økonomisk forsvarligt, at give sig til at lære bryggeriet bedre at kende. Fire flasker blev købt, drukket og vurderet. 

Første Clown Shoes i glasset var Tramp Stamp. En belgisk IPA. Der er få ting, der kan tage glæden ved øl fra mig, som ordet belgisk. Havde jeg set, at Tramp Stamp var en belgisk IPA, så havde jeg aldrig bestilt den, men der sad vi, den og jeg, og holdt en stirrekonkurrence som jeg vandt da jeg tog livet af flasken. Tramp Stamp er en noget anonym, men dog fornuftigt balanceret øl, der har den der ulidelige spidse smag af belgisk gær, og en eftersmag der bare bliver tykkere og tykkere. Duften bliver også ædt af gæraroma, men det hele holder sig på det tålelige plan fordi det ikke bliver overgjort. Begejstringen er dog til at overskue. 

Mange af de samme ord går igen ved Galactica IPA. En balanceret, men noget kedelig og anonym øl, med for megen karamel. Eneste bemærkelsesværdige feature ved denne øl er, at de 8% den holder ikke mærkes. En so-so øl, der går 13 på dusinet af. 

Klart bedste øl af de fire er Chocolate Sombrero, en mexican-style Chocolate Style. Skulle man være i tvivl om, hvad mexican-style betyder, så betyder det åbenbart, at der er chili i den. Chocolate Sombrero er tilgængelig og balanceret, men bliver lidt tyk i eftersmagen som den står. Chilien stikker ikke ud, men kan kun anes i munden, hvilket er et lille mesterligt træk, der binder øllen fint sammen. Bitterhed er der ingen af, til gengæld fornemmer man en smule ristet kakao. 

Tilbage er så Blaecorn Unicorn, der var tænkt som det store scoop. 12,5% russisk imperie Stout, i en bombe af en flaske. For meget til én, og mere end rigeligt til to skulle det vise sig. Det anonyme går igen, og så ellers indtrykket af en fed, lad øl, der hænger i mundgardinerne for resten af pengene. Masser af sødme, lidt brændte noter, muligvis fra noget mørk sukker. Ikke egentlig dårlig, absolut ikke prangende, mest af alt bare kedelig. 

Clown Shoes synes at være en fis i en hatæske. Det er længe siden jeg sidst har siddet med en flok øl så gennemsnitlige og kedelige, ikke fordi der er noget at udsætte på dem som sådan, de var bare så personlighedsforladte som de kommer. Heldigvis var der Chocolate Sombrero som positivt udslag, men øl fra Clown Shoes bliver ikke noget jeg gider betale for igen. 

Karakterer:
Tramp Stamp - 6 
Galactica – 7  
Chocolate Sombrero – 9 
Blaecorn Unicorn - 8