tirsdag den 7. juni 2016

Ny importør: Hop Touch

Nogle vil kende Kasper Wendelboe som manden bag bloggen Humulus Lupulus, andre vil kende ham som barchef på Banksia og nu kan man så komme til at kende Kasper som manden bag Hop Touch.
Hop Touch er Kaspers nye ølimportfirma, der netop har lagt fra land. 

Tankerne om at starte egen import havde ulmet allerede før jeg tog stillingen som barchef, men da den slags også tager tid, blev planerne sat på pause og importen måtte vente lidt. Stille og roligt gik dagene lidt nemmere, rutinerne blev sat i spil og importen kom tilbage på tegnebrættet. 

Da Adam Betts (bryggeren bag Edge Brewing Project i Melbourne, Australien) blev inviteret til Amager Bryghus for at brygge en øl, var tiden moden. Når nu man sidder på tronen som barchef på Banksia, der tager udgangspunkt i det australske køkken og gode bryggerier, fristes man nærmest til at bruge banale idiomer som fod i hose”. 
Øllene blev afsat til en aften på Banksia under titlen ”A Danish/Australian Love Story”, hvor der også var øl fra Amager Bryghus på hanerne. Foreløbigt er det kun fadøl, der har været ude fra Hop Tocuh, men adspurgt om han kommer til at tage flasker ind, svarer Kasper: ”Jeg har allerede fået flasker med på sendingen fra Edge Brewing Project, og afventer nu en dom fra Dansk Retursystem. Hvorvidt der fremover kommer flasker i sortimentet fra Hop Touch afhænger af om de har tænkt sig at arbejde med eller imod mig”. 

Foreløbigt er Hop Touch bare en nebengeschäft for Kasper, der er glad og tilfreds for sit job hos Banksia. ”Jeg lader tingene gå deres gang og så kan vi altid se hvor Hop Touch er henne om et års tid. Nu, hvor den tunge formalia er på plads, er det nærmest kun egne ambitioner og økonomien, der sætter grænserne”. 

Og synes man Kaspers projekt er spændende, så kan man glæde sig over, at der allerede er mere på vej. 

Jeg arbejder på højtryk for at få nogle ting hjem fra Cloudwater i Manchester. Desværre er reglerne utroligt kringlede på begge sider af Nordsøen. Mest fordi jeg ikke har mit eget lager, men der anes heldigvis en løsning i horisonten, så vi kan blive klar til at sætte deres øl på fad. Med lidt Aarhusiansk held i sprøjtet kan indbyggerne i smilets by også få lov at nyde lækre humlede og mørke sager fra Cloudwater. Skridtet herefter er stadig under udarbejdelse, men der kigges både mod Italien, Spanien og Polen…”.

Følg Hop Touch via Facebook her.