mandag den 4. juli 2016

Poesibogen: Rasmus Petrussen, Crate - Beer and Vinyl

I Jægersborgsgade på Nørrebro - gaden der gjorde grød hip igen, der finder man Crate - Beer and Vinyl. En pladebutik, der sælger øl, eller en ølbutik, der sælger plader. Bag disken derinde finder vi Rasmus Petrussen, den ene af butikkens tre bagmænd, og inde i hans hoved finder vi svarene til dagens poesibogsbidrag. Vi stiller om...


Hvad er din yndlingsøl? 

Det er jo et fantastisk spørgsmål at få som garvet ølelsker. Lidt som at svare på hvad sit yndlingsalbum er, men der er helt klart et par der stikker ud. Min yndlingsøl er nok Dude fra Flying Couch. Det er en bundsolid American Pale Ale på 5,5% som jeg aldrig kan få nok af. Jeg arbejder også som DJ og det er en rigtig DJ øl jeg kan sippe hele aftenen uden at blive træt af smagen eller for mærket af mængden. Der er mange andre øl som kan meget mere men overall er denne øl ikke til at komme uden om. Samtidig er det en af mine gode venner der brygger den, og han har altid støttet mig i min færd. Det hjælper nok også lidt på indsnævringen.

Hvad er din yndlingsøltype? 
Min yndlingsøltype er en IPA. Jeg elsker en god tørhumlet sag på 6-7% med en IBU på en 50-70 stykker, der er balanceret i sin brug af humle og malt. Gerne med en lille smule fedme og krop, som man kender det fra Amber Ales eller Red Ales. Det holder hele vejen og det er klart den øltype, der er bedst repræsenteret nede i min butik.

Hvor køber du dine øl? 
Det tæller nok ikke at skrive Crate Beer & Vinyl, da jeg ikke har betalt for en øl dernede nogensinde. Ud over at købe en Latitude 48 IPA i Irma engang imellem, er det nok mest på Ørsted Ølbar jeg køber min øl. Bevares dette er mere som fadøl, men det er klart der jeg oftest køber øl som ikke er i min butik. De har en fantastisk udvalg, og jeg er skolet i øl gennem mit arbejde hos dem i en periode på en fem års tid. Min yndlingsbar i København.

Hvad er din største øloplevelse? 
Jeg husker den første Bryg & Tråd festival, hvor jeg var så heldig at vende plader den sidste nat sammen med min bedste ven. Al øllen var gratis, da det fungerede som et sammenskudsgilde for ølengle og rare mennesker. At kunne drikke små håndbryggede Stouts og dejlige Pale Ales fra nogle af de bedste bryggere i Danmark, samtidig med at jeg fik gulvet til at danse kan kun overgås af en ting... Det var en smuk blanding af øl fra den bedste skuffe og nogle af de sødeste mennesker jeg kan forestille mig. Alt gik op i en højere enhed den aften.

Hvad er det øl kan siden det er så godt? 
Jeg er ikke religiøs med det at arbejde i ølverdenen. For mig er øl blot en usandsynlig god og næsten uundværlig partner at have når jeg mødes med venner og familie i godt selskab. Øllen er med som en trofast partner til mange af de ting jeg elsker i verden. Ofte blandes det med musik, skønne mennesker og en fridag dagen efter på en solskinsdag krydret med en stemning af ingen bekymringer i verden. Det kan godt lade sig gøre uden øl, men det er lige så meget lettere når jeg har en kold fantastisk fadøl med.