torsdag den 24. november 2016

Bryggeriloggen 12: Skippinge Brewing Co.

Skippinge Brewing Co. er ikke bare et nyt bryggeri, det er også tænkt som et sted, der i samarbejde med Mikkeller, Den Skandinaviske Bryggerhøjskole og LevAs skal skabe beskæftigelse og uddannelse til mennesker med autisme. Efter at have læst om projektet er der uendelig sympati til projektet herfra, og Stovt håber virkelig, at det lykkes at skabe en levedygtig virksomhed. Lars Buch, der er projektleder på bryggeriet tog sig tid til at udfylde Bryggeriloggen.

Bryggeriets navn: Skippinge Brewing Co. 

Siden hvornår: Siden den 07/10/16. 

Fantombryggeri eller ”rigtigt”: Indtil videre er vi et fantombryggeri, men målet er hurtigst muligt at få vores eget. Faktisk går vi i gang på et lille 200L anlæg lige efter nytår. 

Hvem står bag: LevAs Aps. 

Hvordan kom det så vidt: LevAs Aps er en privat virksomhed, der arbejder med unge psykisk sårbare - primært inden for autisme området. Det er vores erfaring at disse unge har meget svært ved at få fodfæste på det danske arbejdsmarked. Derfor har vi længe talt om hvordan vi kunne hjælpe det danske arbejdsmarked med at forstå denne målgruppe. Da vi er så heldige at kende Mikkel fra Mikkeller, spurgte vi ham om han havde lyst til at være med i et projekt, der skal skabe beskæftigelse til den psykisk sårbare målgruppe. Det ville han heldigvis gerne. Mikkeller vil ikke involvere sig økonomisk, men blot hjælpe os med ekspertise, til at komme i gang. Det er en uvurderlig hjælp for, og vi glæder os meget over dette samarbejde. Netop fordi vi gerne vil skabe beskæftigelse til denne målgruppe, vil bryggeriet - når det er klart - ikke blive et fuldautomatisk bryggeri. Meningen er at der skal skabes arbejdspladser, ligefra rengøring over til produktudvikling. Det er utroligt vigtigt at det bliver en "rigtig" virksomhed, og ikke bare noget vi "leger". 

Hvad er planen: Vi har store ambitioner. Vi er i gang med at finde investorer, så vi kan brygge på eget 1000L's anlæg. Så skal der ellers sælges øl til hele verden. Vi har allerede vores første store kunde i hus. Vi er også i gang med at sætte et stort verdensomspændende collaboration-projekt i gang. Det er stadigt lidt hemmeligt, men følg med på vores Facebook for opdateringer. 

Hvilke øl skal vi forvente: Vores første øl er næsten klar. Det er en havre stout på 4,8%. Det næste vi går i gang med bliver en rug saison med palmesukker. Når vi rigtigt kommer i gang, kan man forvente både skøre, men også velkendte og letdrikkelige øl. 

Hvad er næste træk: De første øl, vi har på vej, er kun brygget i små (175L) portioner. Vi vil fra årsskiftet brygge lignende portioner, en til to gange om ugen. I løbet af første halvdel af 2017, skulle vi meget gerne kunne gå i gang med at brygge på vores eget 1000L's anlæg.